Opleiding wondconsulent uitgesteld

De nieuwe opleiding tot decubitus- en wondconsulent die in september in Rotterdam van start zou gaan, begint pas in januari 2006. Er zijn nog onvoldoende aanmeldingen en er is onduidelijkheid over de aansluiting met ANPen masteropleidingen. Deze eerste ‘zware’ opleiding tot wond- en decubitusconsulent is een initiatief van een groep deskundigen, de vereniging WCS en de industrie.

De opleiding duurt 18 maanden, kost € 7.400,- en is toegankelijk voor zorgprofessionals op hbo-niveau met minstens een jaar ervaring in wondzorg. Kennelijk was er nog te veel onduidelijk,want het aantal inschrijvingen valt tegen. Daarom is tot uitstel besloten. En er is een voorlichtingsavond gepland op 8 september. (PS)

www.erasmusmc.nl/opleidingsinstituut
Bron: Verplegingenverzorging.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen