Gevaarlijke variant vogelgriep in Kazachstan

0
142

Vogeltrek verhoogt risico uitbreiding

In alle zeven dorpen in het noorden van Kazachstan waar de vogelgriep is uitgebroken, gaat het om de voor mensen gevaarlijke variant H5N1. Dat heeft onderzoek bevestigd.
Op 15 augustus werd voor het laatst een nieuw geval van vogelgriep in Kazachstan ontdekt. Ook de westelijke regio van het land loopt nu risico, aldus Kozjoemratov, omdat de vogeltrek is begonnen. De vrees bestaat dat trekvogels het virus ook kunnen overbrengen naar Europa en daar pluimvee besmetten. In Nederland geldt daarom een ophokplicht voor biologische en vrije-uitloopkippen. Ook in Duitsland en België zijn maatregelen genomen.

130.000 vogels vernietigd
De vogelgriep in Kazachstan is overgekomen uit Rusland. In zeven regio’s van Siberië is de ziekte al geconstateerd. Hoewel het H5N1-virus sinds 2003 meer dan vijftig mensen in Azië het leven heeft gekost, is er in Rusland en Kazachstan nog geen melding gemaakt van doden onder de bevolking. De Russische autoriteiten vernietigden al meer dan 130.000 vogels. In Kazachstan zijn ten minste 9000 vogels gedood door het virus of vernietigd.

Bron: ANP
Vorig artikelOrde Medisch Specialisten promoot declaratiesysteem
Volgend artikelPreventie atherosclerose voorkomt achteruitgang
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.