Niet gecategoriseerd

Personeel ambulance wil steekvest

Array

Teammanager Ambulancezorg R. van Driel van de GGD Zuidoost-Brabant bevestigt de bezorgdheid die nu bestaat over de veiligheid van ambulanceverpleegkundigen en chauffeurs. Hij heeft inmiddels de Beroepsvereniging Ambulancezorg in kennis gesteld van de situatie. Eind juni werd op de kermis in Soerendonk een ambulancechauffeur bedreigd met een mes. Ook in Eindhoven en in Helmond hebben de diensten onlangs te maken gehad met agressie jegens de hulpverleners. Van Driel spreekt van ’haast Amerikaanse toestanden, waar ambulancepersoneel al kogelvrije vesten draagt’.

De teammanager wil met de politie betere afspraken maken over de bescherming van zijn mensen. In afwachting van veiligheidsmaatregelen door zijn werkgever heeft het personeel inmiddels zelf informeel contact gelegd met de politie en centralisten op de meldkamer. Het gaat dan met name om de afstemming bij het betreden van bekende risico-adressen en uitgaansgelegenheden, zoals het Stratumseind in Eindhoven. De ambulancediensten constateren dat het alcohol- en druggebruik door met name jongeren voor steeds grotere risico’s zorgt.
Afstand
Afspraak is dat in voorkomende gevallen ambulancepersoneel op ruime afstand blijft totdat de politie heeft gezorgd voor een veilige werkomgeving. Omdat de politie niet altijd even snel op sterkte kan zijn, betekenen dit mogelijk dat slachtoffers minuten langer moeten wachten op medische bijstand.

„Verbale agressie accepteren wij nog we“, zegt Van Driel.„Maar wij denken eerst aan onze eigen veiligheid, ook als dat betekent dat we van de locatie moeten vertrekken.“ Bron: Eindhovens Dagblad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.