Niet gecategoriseerd

Groningse praktijk voor Tandheelkundige Implantologie heeft open huis

Array

OPENING VAN DE PRAKTIJK
Vanaf half september a.s. is het voor iedere patiënt met tand- en kiesverlies mogelijk om zich te laten implanteren in de Groningse Praktijk voor Tandheelkundige Implantologie, Masters of Science Implantology (MSc) aan de Westerkade 16-3.

ERVARING EN DESKUNDIGHEID
In deze praktijk wordt geïmplanteerd door drie implantaattandheelkundigen, één Nederlandse en twee Duitse artsen. Jan A Neeteson, Dr. Ralph HÜbner, Dr. Gunter Haussmann hebben elkaar leren kennen tijdens hun tweeëneenhalf jaar durende studie. Zij studeerden gelijktijdig aan de Donau-universiteit te Krems (Oostenrijk) af als Masters of Science in de Implantologie. In deze periode is de basis gelegd voor het ontstaan van de Groningse implantologische praktijk.
Jan Neeteson heeft jarenlang in zijn praktijk in Duitsland ervaring opgedaan en de behoefte aan implantaatverzorging in Noord Nederland gesignaleerd. Samen met zijn collega’s geeft hij o.a. daarom bij oprichting nu de voorkeur aan Groningen. Neeteson, HÜbner en Haussmann werken ieder met hun eigen assistentes. Naast hun huidige individuele praktijken in Duitsland wisselen zij elkaar in Groningen wekelijks af, waarbij zij streven naar vier behandelingen per dag.De implantologen hebben ieder voor zich ruime vaktechnische en praktijkervaring. Jan Neeteson is geboren in Den Haag en gevestigd in Heeslingen Duitsland, heeft sinds 1992 zijn eigen praktijk en is momenteel als implantoloog werkzaam. Dr.Ralph HÜbner, (56) is gevestigd in Schlesswig-Holstein en heeft 12 jaar ervaring als implantoloog. Dr.GÜnther Haussmann, (57) is gevestigd in Mecklenburg-Vorpommern en heeft 10 jaar ervaring als implantoloog.

HET IMPLANTAAT
Voor mensen, al dan niet op jonge leeftijd, die kampen met tand- en kiesverlies herkennen de pijnlijke ervaring. Pijnlijk in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Het implantaat is een perfecte, definitieve en pijnloze oplossing voor dit probleem. Het implantaat is te vergelijken met een kunstwortel, die als schroef in de kaak wordt aangebracht. Deze komt op de plaats waar de wortel van de verloren tand of kies zat. Een implantaat is gemaakt van zuiver titanium en heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang, al dan niet voorzien van een keramische buitenlaag. Deze materialen worden niet door het lichaam afgestoten.

De toepassing van het implantaat is zowel bij het verlies van een of meerdere tanden of kiezen mogelijk. Bij het ontbreken van één tand of kies kan op een implantaat een kunsttand of -kies (kroon) worden geplaatst van metaal of porselein. Bij het ontbreken van meerdere tanden of kiezen zal op de implantaten een brug worden geplaatst. Een brug is een niet uitneembare vervanging van één of meer tanden en of kiezen. Een geheel tand- en kiesloze kaak kan met hulp van implantaten worden voorzien van een totale prothese.

HET IMPLANTEREN
De chirurgische ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en iedereen met volgroeid kaakbot met tand- of kiesverlies kan deze ingreep onder voor de handliggende voorwaarden ondergaan. Wanneer er genoeg en gezond kaakbot aanwezig is om het implantaat in vast te laten groeien, het tandvlees gezond is en de patiënt bereid en instaat is om de kroon, de brug of de prothese goed te onderhouden, zijn er geen belemmeringen om de behandeling uit te voeren. Wanneer er wel beletsels zijn kunnen deze eerst – bijvoorbeeld ziek tandvlees- worden genezen of laten aangroeien, zoals bij kaakbot.

OPEN HUIS ZATERDAG 10 SEPTEMBER A.S.
Belangstellenden zijn op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom in de Praktijk voor Tandheelkundige Implantologie, Masters of Science Implantology (MSc) om kennis te maken met de mogelijkheden van implantatie. In aanwezigheid van de artsen kunnen geïnteresseerden een rondleiding met gedetailleerde uitleg over de behandelwijze, de implantaten en het ziektekosten verzekeringstraject ondergaan. Opgave is niet noodzakelijk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.