Taximaat, service van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Array

Het Nijmeese Canisius Wilhelmina Ziekenhuis biedt vanaf 12 september een nieuwe service aan haar patiënten en bezoekers. Via een speciale beelschermzuil, de taximaat, kunnen zij direct een taxi bestellen. Volgens Henk Stomphorst, directeur facilitair bedrijf van het ziekenhuis, is het een vriendelijk manier om mensen zelf een taxi te laten bestellen. De patienten en bezoekers zijn er sneller door geholpen en de receptie wordt ontlast.
De werking
De taximaat werkt net zoals de nieuwste kaartautomaten op het station. De patiënt of bezoeker heeft de beschikking over een touchscreen waarop hij een keuzemenu doorloopt. Hij geeft de plaats van bestemming aan en geeft eventuele extra wensen door. Hierbij valt te denken aan het doorgeven van het bezit van een rollator, kinderwagen of hulphond. Ook kan aangegeven worden of de persoon in een rolstoel zit. Voordat de automaat een reserveringsbewijs afdrukt, dient de persoon wel eerst te betalen. Hiermee wil het Canisius Wilhelmina ziekenhuis eventuele nepreserveringen voorkomen. Na betaling van de rit ontvangt de patiënt het reseveringsbewijs. De reservering is dan via een internetverbinding doorgegeven aan de taxicentrale.

Introductie
Vanaf 12 september zullen de eerste twee weken medewerkers van het taxibedrijf Novio Express aanwezig zijn om de reizigers te helpen bij het boeken van een rit. Daarnaast zullen er folders utigedeeld worden en zal een informatiebord duidelijk maken hoe de Taximaat werkt.

De Taximaat zelf is dagelijks tussen 07.45 uur en 24.00 uur in bedrijf.

(Bron: Zibb.nl, CWZ.nl)

2 thoughts on "Taximaat, service van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis"

  1. Hallo Martijn,

    Welkom als eerste nieuwe redacteur/ weblogger op Medicalfacts.nl. Je expertise en inzicht (zie ook martijnhulst.nl) zijn een aanvulling voor Medicalfacts.nl.

  2. Hoi Martijn,

    Van harte welkom in ons team! Je hebt op je eigen weblog altijd leuke infomatieve stukjes staan. Ik hoop dat je bijdragen hier net zo zullen zijn.

    Janine


    Health is not valued till sickness comes!

Comments are closed.

Recente artikelen