Leprastichting verliest oud-directeur

0
248

Geheel onverwacht is de oud-directeur van de Leprastichting, Henri de Bok overleden.

Na de oprichting van de Leprastichting in 1967 werd Henri de Bok de eerste directeur van de Leprastichting. Hij vervulde deze functie tot hij in 1985 met pensioen ging. Onder zijn leiding groeide de stichting uit tot een organisatie die jaarlijks vele miljoenen guldens bij het Nederlandse publiek ophaalde voor de leprabestrijding. Mede op grond van zijn verdiensten voor de leprabestrijding werd hij in april 2005 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Henri de Bok was de eerste directeur van de in 1967 opgericht Leprastichting. Onder zijn leiding is de organisatie uitgegroeid van een eenmansbedrijf op een zolderkamer van het Koninklijk Instituut voor de Tropen tot een organisatie die jaarlijks vele miljoenen guldens bij het Nederlandse publiek ophaalde. Toen hij in 1985 met pensioen ging bedroegen de jaarlijkse projectbestedingen van de Leprastichting bijna 8 miljoen gulden per jaar.

Vorig artikelHoogervorst onderkent geen problemen in de kraamzorg
Volgend artikelHoogervorst richt zich op ervaring ICT-eisen van de bancaire wereld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.