Astma voor Professionals

Array

Het Astma Fonds heeft twee nieuwe websites voor professionals in de lucht. Op de Research-site vindt namelijk alles over onderzoek op het gebied van astma en COPD. Daarnaast is er ook een Zorg-site in de lucht waarop je terecht kan voor infomatie over de professionele verzorging van mensen met astma of COPD. De Zorg-site geeft een overzicht van alles wat het Astma Fonds aan te bieden heeft aan patienten om de zorg voor mensen met astma of COPD te verbeteren. Je kan er inhalatie-instructie sets vinden en en de cursus ‘Astma, thuis en op school’. Ook vind je er zelfmanagementprogramma’s in de rubriel Bijscholing staan cursussen en opleidingen die gevolgd kunnen worden. en niet te vergeten de Leestafel: interessante rapporten en artikelen over bijvoorbeeld monitoring en luchtkwaliteit. De Research-site lijkt veel op de website die het astma fonds al had voor werkers in de zorg, Je kan er proefschriften, congresverslagen en reviews vinden onder de knop Leestafel. Daarnaast staan diverse programmaplannen van EBO en Z&P online in de rubriek Beleidslijnen. tevens is een nieuw onderdeel toegevoegd: onderzoeksprojecten. Alleen jammer dat dit dele nog “Under Construction”is. Maar toch zijn er al een aantal van de projecten opgenomen waarvan je de samenvatting van het onderzoek lezen. Wel komt de website www.professionals.astmafonds.nl komt te vervallen.
Binnenkort zal ook het werkgroepledendeel van de website vernieuwd worden. Alle werkgroepleden ontvangen persoonlijk een brief met hun nieuwe inloggegevens. Bent u nog geen werkgroeplid, maar wilt u wel aan werkgroepbijeenkomsten deelnemen, contactgegevens en expertise gegevens inzien of methoden en technieken delen, meldt u zich dan hier aan als werkgroeplid. Het lidmaatschap heeft verder geen verplichtingen en is gratis.

Medicalfacts heeft alvast een tip voor het astma fonds: Steeds meer mensen surfen met Mozilla Firefox. Nu opent de pagina niet zomaar in Mozilla. Door de groeinede groep gebruikers is het wel zo verstandig om de site ook gelijk Firefox compatible te maken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen