Aanvragen zorgtoeslag kan zonder nieuwe offerte

Array

Voor het aanvragen van de zorgtoeslag is geen (nieuwe) offerte nodig van de zorgverzekeraar en hoeft ook geen offerte als bijlage meegestuurd worden. Op het aanvraagformulier moet bij vraag 1 ingevuld worden of de aanvrager een Nederlandse zorgverzekering voor ziektekosten heeft. Deze vraag kan voor verwarring zorgen, omdat iedereen verplicht is om vanaf 1 januari 2006 een zorgverzekering af te sluiten. In december versturen de verzekeringsmaatschappijen offertes voor de nieuwe zorgverzekering.

Inmiddels is het grootste deel van de 6 miljoen aanvraagformulieren voor de zorg- en huurtoeslag door de Belastingdienst verstuurd. Op dit moment heeft de Belastingdienst al ruim 300.000 formulieren terug ontvangen.

De meeste formulieren (namelijk 60%) zijn al vooringevuld en mensen hoeven slechts inkomensgegevens en bankrekeningnummer in te vullen, hun handtekening te zetten en het formulier terug te sturen vóór 1 november. De mensen die de aanvraagformulieren voor de zorg- en huurtoeslag vóór 1 november terugsturen kunnen de eerste uitbetalingen eind december op hun rekening verwachten.

Voor meer informatie: www.toeslagen.nl

Recente artikelen