Derde notering Galapagos door overname Biofocus

Array

Biotechbedrijf Galapagos probeert met het eergisteren uitgebrachte bod op het Britse Biofocus zijn eerste grote overname te doen. De nieuwkomer op het Damrak heeft via een aandelenruil £20,2 miljoen (€30,8 miljoen) over voor de Britten, die volgens topman Onno van de Stolpe naadloos aansluiten op het medicijnonderzoek van het Belgisch-Nederlandse Galapagos. „Wij zoeken de eiwitten als basis voor medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, zij vinden daar de chemische moleculen bij om er een pilletje van te maken.” Galapagos biedt 0,225 aandelen Galapagos per aandeel Biofocus. Dit waardeert het aandeel van het Britse bedrijf op 124 pence, wat een premie van 121% betekent ten opzicht van de slotkoers van 56,0 pence dinsdag in Londen. Galapagos hoopt met de bieding ten minste 90% van de aandelen binnen te halen voor de eerste sluitingsdatum, op 12 oktober. Galapagos doet al zaken met Biofocus. Voor veelbelovende eiwitten tegen botontkalking en kraakbeenafbraak van Galapagos zoekt Biofocus naar de bijpassende moleculen om volgend jaar de eerste preklinische tests te kunnen doen. Integratie van Biofocus in Galapagos zorgt ervoor dat het biomedische bedrijf de complete ontwikkeling van nieuwe medicijnen, tot aan de eerste dierproeven, zelf in handen krijgt. Biofocus haalt naast de bestaande dienstentak Galadeno van Galapagos nieuwe klanten binnen. Voor andere pharmabedrijven speurt men naar eiwitten en chemische moleculen als basis voor medicijnen. Vorig jaar verdiende Biofocus daar ruim €20 miljoen mee, tegen inkomsten voor Galadeno van ruim €7 miljoen. „We worden hiermee in één klap één van de grootste dienstverleners in Europa op dit gebied”, stelt Van de Stolpe. De overname is ook een strategische zet om op de kapitaalmarkt in Londen in de spotlights te komen. Galapagos heeft bekendgemaakt een derde beursnotering te willen, na Brussel en Amsterdam, in Londen. „Dat is deels om de investeerders in Biofocus tegemoet te komen, maar vooral om beter zichtbaar te zijn in Londen, wat natuurlijk een belangrijke geldmarkt is.”
Bron: De Telegraaf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen