Uurtarief dienstdoende huisarts moet omhoog

Array

Het huidige uurtarief van huisartsen tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten (ANW) is ontoereikend en moet verhoogd worden. Dat stelt de LHV naar aanleiding van de uitspraak tegen eeHet huidige uurtarief van huisartsen tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten (ANW) is ontoereikend en moet verhoogd worden. Die verhoging moet gepaard gaan met een goede infrastructuur en adequate ondersteuning. Dat stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging opnieuw, naar aanleiding van de uitspraak die de economische politierechter in Haarlem vandaag deed in de zaak tegen de Heemskerkse huisarts J.A. Ruiter. Hedenmiddag werd aan Ruiter slechts een voorwaardelijke boete van € 500 opgelegd, vanwege het in rekening brengen van een te hoog uurtarief voor avond-, nacht- en weekenddiensten in 2003. Voor de LHV is hiermee nog eens duidelijk vast komen te staan, dat het huidige uurtarief aan herziening toe is.In de eerste drie maanden van 2003 heeft de Heemskerkse huisarts J.A. Ruiter voor zijn ANW-diensten een hoger uurtarief in rekening gebracht dan het tarief dat is vastgesteld door het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG). Daarmee protesteerde hij tegen het in zijn ogen te lage uurtarief en tegen het feit dat waarnemende huisartsen voor het vervullen van deze diensten veel hogere tarieven in rekening konden brengen. Hoewel de rechter in Haarlem hem wel schuldig achtte aan een strafbaar feit, kwam zij uiteindelijk tot haar oordeel dat slechts een voorwaardelijke straf met een proeftijd van twee jaar op zijn plaats was. Tegen Ruiter was een boete van € 1500 of dertig dagen hechtenis geëist.De Landelijke Huisartsen Vereniging stelt zich al jaren op het standpunt dat het huidige uurtarief van € 49,50 volstrekt geen recht doet aan de inspanningen en de kwaliteit die de huisarts gedurende de ANW-diensten levert. Zij blijft zich daarom hard maken voor een verhoging van dit uurtarief, binnen het kader van een optimale ANW-zorg. Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen