Dieetboek Australische wetenschappers zeer populair

Array

Het dieetboek Total Wellbeing Diet heeft in Australië de boeken de Da Vinci Code en de laatste Harry Potter van de bestsellerslijsten verdreven en is inmiddels al 370.000 keer over de toonbank gegaan.

Het dieetboek is geschreven door wetenschappers van het overheidsinstituut voor wetenschappelijk en industrieel onderzoek (CSIRO). Het instituut begon daarmee toen het van diëtisten vragen kreeg over de effecten op lange termijn van diëten met veel eiwitten, weinig koolhydraten en weinig vezels.
(Wil je het boek bestellen? Dat kan gewoon via Medicalfacts, klik op het boek)Aan het onderzoek namen 120 vrouwen deel die te zwaar of veel te zwaar waren. De helft kreeg een dieet met veel eiwitten en weinig vet en de andere helft een dieet met veel koolhydraten en weinig vet. Degenen die het dieet met veel eiwitten hadden gevolgd, waren gemiddeld 25 procent meer afgevallen dan de anderen en voelden zich ook beter en sneller verzadigd dan de anderen. Voordeel was dat vooral het vet bij de buik verdween. Buikvet is een risicofactor voor hartaanvallen en beroertes.

Wie het dieet volgt, eet veel eiwitten, een matige hoeveelheid koolhydraten en weinig vet. Minimaal vier avonden in de week moet er 200 gram mager rood vlees op het avondmenu staan, tweemaal vis en een keer kip. Bij de lunch elke dag een ons vlees of vis of een andere voedingsmiddel met veel proteïne. Brood, dat velen bij het Atkinsdieet missen, mag wel: twee sneden volkorenbrood zijn per dag toegestaan. En bij het ontbijt ook nog een portie vezelrijk ontbijtgraanproduct. Ook magere zuivelproducten mogen, evenals groenten, fruit en twee glazen wijn per week.
The Total Wellbeing Diet
Manny Noakes

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Dieetboek Australische wetenschappers zeer populair"

  1. Waarom vinden we nergens recepten om bv. proteinenbrood te zelf te maken ? Want van het lezen van het boek alleen zal ik niet genezen. Niet iedereen heeft geld genoeg om het brood gemaakt te kopen , toch niet aan de prijzendie men hier ervoor telt. DANK Pierre

Comments are closed.

Recente artikelen