Dieetboek Australische wetenschappers zeer populair
ArrayHet dieetboek Total Wellbeing Diet heeft in Australië de boeken de Da Vinci Code en de laatste Harry Potter van de bestsellerslijsten verdreven en is inmiddels al 370.000 keer over de toonbank gegaan.
Het dieetboek is geschreven door wetenschappers van het overheidsinstituut voor wetenschappelijk en industrieel onderzoek (CSIRO). Het instituut begon daarmee toen het van diëtisten vragen kreeg over de effecten op lange termijn van diëten met veel eiwitten, weinig koolhydraten en weinig vezels.
(Wil je het boek bestellen? Dat kan gewoon via Medicalfacts, klik op het boek)Aan het onderzoek namen 120 vrouwen deel die te zwaar of veel te zwaar waren. De helft kreeg een dieet met veel eiwitten en weinig vet en de andere helft een dieet met veel koolhydraten en weinig vet. Degenen die het dieet met veel eiwitten hadden gevolgd, waren gemiddeld 25 procent meer afgevallen dan de anderen en voelden zich ook beter en sneller verzadigd dan de anderen. Voordeel was dat vooral het vet bij de buik verdween. Buikvet is een risicofactor voor hartaanvallen en beroertes.
Wie het dieet volgt, eet veel eiwitten, een matige hoeveelheid koolhydraten en weinig vet. Minimaal vier avonden in de week moet er 200 gram mager rood vlees op het avondmenu staan, tweemaal vis en een keer kip. Bij de lunch elke dag een ons vlees of vis of een andere voedingsmiddel met veel proteïne. Brood, dat velen bij het Atkinsdieet missen, mag wel: twee sneden volkorenbrood zijn per dag toegestaan. En bij het ontbijt ook nog een portie vezelrijk ontbijtgraanproduct. Ook magere zuivelproducten mogen, evenals groenten, fruit en twee glazen wijn per week.
The Total Wellbeing Diet
Manny Noakes
One thought on "Dieetboek Australische wetenschappers zeer populair"
Comments are closed.
Waarom vinden we nergens recepten om bv. proteinenbrood te zelf te maken ? Want van het lezen van het boek alleen zal ik niet genezen. Niet iedereen heeft geld genoeg om het brood gemaakt te kopen , toch niet aan de prijzendie men hier ervoor telt. DANK Pierre