Interactieve sites goed voor chronisch zieken

Een onderzoek van de University College London toont aan dat interactieve internetsites grote hulp bieden aan chronische patienten. De onderzoekers concluderen dat deze patientengroep zich beter geinformeerd en beter gesteund voelt door interactieve internetomgevingen. Een ‘gewone’ informatieve internetsite is voor chronisch zieken onvoldoende. De onderzochte interactieve sites hadden naast informatie o.a. ook online lotgenotencontact, chatrooms en gezondheidsadvies op basis van persoonlijke kenmerken.
De interactieve sites zorgden er tevens voor dat de patienten zich beter voelden en meer gesteund voelden in hun ziekteproces. Het vergrote ook het vermogen van de personen om hun levensstijl verder aan te passen. Op de site van de BBC News-Health vertelt onderzoekster dr. Elizabeth Murray: "People with chronic disease often want more information about their illness and the various treatment options available. They may also seek advice and support to help them make behaviour changes necessary to manage and live with the disease, such as changes in diet or exercise." De onderzoekers hebben niet zelf testen uitgevoerd, maar 24 verschillende studies beoordeeld om tot hun bevindingen te komen.
Het hele onderzoeksrapport is te downloaden in pdf-formaat. (Bron: E-base, BBC)[tag:interactief] [tag:website] [tag:chronisch+zieken]

Recente artikelen