Minister Hoogervorst zet consument op verkeerde been

Array

Minister Hoogervorst zet consumenten op het verkeerde been met zijn uitspraak dat mensen goedkoper uit kunnen zijn als zij zich niet aanvullend verzekeren voor tandarts of fysiotherapeut. Het KNGF vindt deze uitspraak onbegrijpelijk en ongenuanceerd. Meer dan 2,5 miljoen mensen maken jaarlijks gebruik van de fysiotherapeut, de specialist in beweging. De minister vergeet bovendien dat fysiotherapie in een vroeg stadium een hoop kosten achteraf bespaart. Mensen zijn sneller weer aan het werk en de patiënt hoeft niet uit te wijken naar zorg die ten koste gaat van de no-claim of eigen risico. Veruit het grootste deel van de fysiotherapeutische zorg heeft namelijk geen invloed op de no-claim en eigen risico. Dit gegeven alleen al bespaart de patiënt veel geld indien hij aanvullend is verzekerd voor fysiotherapie. Daarnaast maakt de minister de fout dat er een groot risico is dat de patiënt uitwijkt naar duurdere alternatieven van zorg. Dit zal ook zijn begroting negatief beïnvloeden. Zowel de consument als het ministerie van VWS snijden zich in hun eigen vingers als mensen zich niet goed aanvullend verzekeren voor fysiotherapie.
[tag:Hoogervorst][tag:fysiotherapie]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen