Problemen met VIP calculus en Vecozo opgelost

Storing VIP gebruikers
Zorgverleners die gebruik maken van het programma VIP kunnen momenteel te maken hebben met een storing.
Woensdagavond 14 december heeft VECOZO groot technisch onderhoud verricht. Dit om de extreme topdrukte de baas te blijven. Sinds dit onderhoud komen er vele klachten van VIP gebruikers bij ons binnen over het niet meer functioneren van VIP in combinatie met VECOZO. De klachten spitsen zich toe op:

– verbinding kan niet meer worden gemaakt.
– heel trage verbindingen (tot wel 10x trager).

Intensief contact tussen Calculus en VECOZO heeft aan het licht gebracht dat bij VECOZO de webservers (deze applicaties handelen de COV verzoeken af) van een Windows 2000 naar een Windows 2003 machine zijn overgeplaatst. Verdere analyse bracht aan het licht dat de huidige VIP (de client-software) momenteel niet goed uit de voeten kan met VECOZO (server-software) op de nieuwe Windows 2003 machines.

In principe betekent e.e.a. dat uw huidige VIP applicatie vanaf heden niet meer (goed) werkt. De verbinding met Lifeline werkt overigens nog wel.
Wij hebben voorgesteld aan VECOZO de situatie van voor woensdagavond te herstellen zodat wij eerst de mogelijkheid krijgen om VIP aan te passen en een nieuwe versie aan onze klanten beschikbaar te stellen. VECOZO ziet daar geen mogelijkheden toe.

Als oplossing voor het nu ontstane acute probleem heeft VECOZO een van hun webservers ingericht op een Windows 2000 systeem. Het is nu zaak aan de VIP gebruikers om ervoor te zorgen dat u vanaf uw computer ook daadwerkelijk naar die ene specifieke Windows 2000 server gaat met uw Internetverbinding.

VIP gebruikers die via een VPN op het Internet zitten (EZorg, ZorgRing, GERRIT, VECOZOConnect, ed.) worden door hun VPN-leverancier omgeleid naar de Windows 2000 server bij VECOZO. Deze VIP gebruikers zijn dus weer operationeel.

Alle andere VIP gebruikers zullen zelf actie moeten ondernemen om VIP weer werkend te krijgen:

– download en installeer de laatste VIP versie 3.1b van onze website
www.calculus-software.nl (sectie: Download)
– deze versie heeft Calculus zodanig aangepast dat er vanuit VIP automatisch wordt doorgeschakeld naar de Windows 2000 server van VECOZO.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen