Niet iedereen reageert goed op merkloze pil

0
266

Apotheken verstrekken tegenwoordig vaak merkloze geneesmiddelen in plaats van de voorgeschreven merkgeneesmiddelen. Hierdoor wordt geld bespaard. Maar niet iedereen reageert even goed op deze merkloze varianten. Voor deze mensen biedt de merkapotheek een oplossing. Bij de merkapotheek mogen patiënten het merk van het geneesmiddel dat hun arts voorschrijft zélf kiezen.

Merkloze Medicijnen
Een goed voorbeeld is de veelgebruikte anti-acné pil Diane-35. Vrouwen gebruiken de pil al jaren, en zijn er aan gewend. Sinds kort krijgen vrouwen echter steeds vaker een ander doosje geleverd door de apotheek. Een merkloos medicijn dus. Hoewel de werkzame stof gelijk is, is de samenstelling van een merkloos medicijn vaak anders. De patiënt kan het dus ook anders ervaren.

Merkapotheek.nl levert merkgeneesmiddelen
De merkapotheek is er voor patiënten die geen merkgeneesmiddel krijgen van hun apotheek, maar dit wel nodig hebben. In de praktijk blijkt dat patiënten vaak moeite hebben de apotheek te vragen het merkgeneesmiddel alsnog te bestellen.

Voor meer informatie, zie www.merkapotheek.nl.

Vorig artikelNijntje in Sophia Kinderziekenhuis
Volgend artikelMens vergis je niet: Gebruik een medicijndoos
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.