Software Mentaal beter als beste beoordeeld

Array

Met de op handen zijnde invoering van de verplichte registratie van Diagnose Behandel Combinaties in juni 2006, worstelen veel ggz-instellingen en zelfstandig gevestigde ggz-professionals nog met het op orde krijgen van hun automatisering. Mentaal beter Services ontwikkelde een eigen softwarepakket voor praktijken van psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en ggz instellingen. In een pakketvergelijking van de Erasmus Universiteit werd de Mentaal beter software als beste beoordeeld. Op initiatief van het ministerie van VWS en in samenwerking met de NVVP en de NVvP vergeleek de Erasmus universiteit elf software pakketten voor ggz-professionals. Mentaal beter software eindigde op eerste plaats met de cijfers 9 en 10. Kenmerkend voor de software is dat het vanuit de praktijk is ontwikkeld door ggz-professionals in nauwe samenwerking met software engineers. De DBC registratie­systematiek is op een zeer efficiënte wijze in het elektronisch patiënten­dossier geïntegreerd. Voordeel is bovendien dat de software aansluit op de richtlijnen inzake de certificeringseisen voor zorgaanbieders en de normen die gaan gelden in de gezondheidszorg voor elektronische dossiers. Voor de mensen uit de praktijk geldt echter vooral de gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid als groot pluspunt van het pakket.Verkoop pakketMentaal beter is in 2004 gestart als een samenwerkingsverband van vrijgevestigde eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten en psychologen volgens een franchise model. De oprichters Pieter Coppoolse en Henk Maasson zijn inmiddels Mentaal beter Services gestart. Deze organisatie biedt dienstverlening aan alle ggz professionals en ggz instellingen. Onderdeel hiervan is het complete automatiseringspakket, waarmee onder andere – binnen de wettelijke kaders – gegevens digitaal kunnen worden uitgewisseld met zorgverzekeraars. Door deze dienstverlening is het nu mogelijk de door de oprichters ontwikkelde geavanceerde software ggz breed te gebruiken. Voor ggz-professionals worden door Mentaal beter Services regelmatig workshops en seminars georganiseerd om vertrouwd te raken met het pakket.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen