Patiënten digitaal verwijzen naar het Groene Hart Ziekenhuis

Array

Huisartsen kunnen sinds kort via het internet patiënten vewijzen naar het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda). De huisartsen en het ziekenhuis maken daarbij gebruik van het systeem ZorgDomein. Het systeem biedt een elektronische vewijzing via een beveiligde e-mailverbinding. De huisarts maakt met ZorgDomein een digitale vewijsbrief aan, waarop alle benodigde gegevens staan. De specialist weet zodoende voor het bezoek wat een patient mankeert. De huisarts kan op zijn beurt extra informatie aan de patiënt geven over toegangstijden tot de polikliniek, behandeltrajecten en voorbereidingen op het ziekenhuisbezoek.Verbetering in de patiëntenlogistiek
Naast het digitaal doorverwijzen, wordt met systeem ook getracht alle onderzoeken in het ziekenhuis op één dag in te plannen. Bij een doorverwijzing naar specialismen als Chirurgie, Kindergeneeskunde, Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde en Neurologie zijn zogenaamde combinatieafspraken mogelijk. Een patiënt krijgt dan bijvoorbeeld én een afspraak voor bloedonderzoek én een afspraak bij de specialist.
Dertig huisartsen aangesloten Momenteel zijn dertig huisartsen in Gouda en omgeving aangesloten. In de loop van 2006 moeten alle huisartsen in de regio Midden-Holland aangesloten zijn.(Bron: RTV West)

Recente artikelen