Niet kwaliteit, maar huidskleur, geloofsovertuiging en sexuele voorkeur bepaalt de keuze

Array

Een opvallend bericht in de Washington Post (te lezen op MSNBC) beschrijft de opkomst van nieuwe websites waarop artsen niet meer (alleen) worden gekozen op basis van hun kwaliteit, maar op basis van hun huidskleur, geloofsovertuiging en sexuele voorkeur. Waar in Nederland flink geïnvensteerd wordt in het openbaar maken van kwaliteitsgegevens via bijvoorbeeld prestatie-indicatoren, wordt er in Amerika ook voor andere vergelijkingen gekozen.Een website als BlackDoctorFinder.com geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een donker gekleurde arts te vinden. Daarnaast zijn er ook websites waarop gekeken kan worden welke artsen homosexueel of lesbisch zijn of wat hun geloofsovertuiging is.Arthur Levin van een belangengroep van patiënten in New York verklaart deze zoekmachines: "
I think it’s understandable given concerns about cultural sensitivity [that] people may feel more comfortable with a doctor if they look like them or think like them."Ook al valt er iets voor zijn mening te zeggen, ik vermoed toch echter niet dat binnenkort ook Nederlandse ziekenhuizen de sexuele voorkeuren en levensovertuigingen van haar specialisten zullen publiceren.(Via KevinMD.com)

One thought on "Niet kwaliteit, maar huidskleur, geloofsovertuiging en sexuele voorkeur bepaalt de keuze"

  1. Voor mensen, die willen weten in welk ziekenhuis euthanasie bespreekbaar is, is geloofsovertuiging wellicht handig om te weten. Wellicht iets voor de NVVE?

Comments are closed.

Recente artikelen