Zeeuwse consultatiebureaus onderzoeken kwaliteiten van de vragenlijsten KIPPPI en VOBO

Array

Op maandag 8 mei begint op alle Zeeuwse consultatiebureaus een onderzoek naar de kwaliteiten van de vragenlijsten KIPPPI en VOBO. Hierbij staat KIPPPI voor Kort Instrument voot de Psychologische en Pedagogische Probleem Inventarisatie. De VOBO is een Vragenlijst naar Onvervulde Behoeften en Opvoedingsondersteuning van ouders. Beide vragenlijsten zijn op dit moment reeds her en der in gebruik, maar nog niet gevalideerd. De lijsten hebben verschillende doelen maar overlappen elkaar ook. De bedoeling is de vragenlijsten bij 1000 ouders van jonge kinderen af te nemen en op vele validiteitsaspecten te toetsen. Ook het gebruiksgemak voor CB verpleegkundigen en -artsen wordt meegenomen. De studie vindt plaats met financiële steun van het Ministerie van VWS. In Zeeland trekt een aantal bevlogen jeugdprofessionals de kar: de Zeeuwsvlaamse wethouder Paul Weemaes, gemeente ambtenaar Peter Verburg, de zorgmanagers Dré van Eekelen en Trees Fockenier, jeugdarts Lianne Holty alsmede CB verpleegkundige en promovenda Ingrid Staal. Het onderzoek staat onder leiding van Julius medewerker dr. Henk van Stel en Guus Schrijvers. Met dit onderzoek komt een van de aanbevelingen van de Inventgroep tot realisatie: het beter wetenschappelijk onderbouwen van signaleringsinstrumenten die jeugdverpleegkundigen en -artsen gebruiken. Wil je meer weten over de valideringsstudie? Stuur dan een email naar dr. Henk van Stel op [email protected] Wil je het advies van de Inventgroep lezen? Surf dan naar www.integratedcare.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen