E-Zorg overgenomen door KPN

E-zorg wordt door het telecomconcern KPN overgenomen.  KPN versterkt haar positie in de zorgsector met de overname van E-Zorg van automatiseerder Microbais. E-Zorg is beheerder en uitvoerder van het enige landelijke IPVPN voor apotheken, huisartsen en dienstverleners in de zorg. Het IPVPN biedt een oplossing voor de veelal complexe communicatie tussen de verschillende partijen in de zorg. Samenwerking met KPN zorgt voor een optimale technische ondersteuning. Daarnaast vindt met de diverse zorgaanbieders en software leveranciers geregeld overleg plaats om de wensen van de verschillende partijen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. E-Zorg is onafhankelijk van softwareleverancier en zorginstelling
E-Zorg is een besloten netwerk voor o.a. huisartsen, apothekers en ziekenhuizen. Bij E-Zorg is ongeveer 50% van de apothekers, 10% van de huisartsen en 15% van de ziekenhuizen aangesloten. In totaal ruim 1.300 aansluitingen met een veelvoud aan zorgverleners, die van de diensten binnen het E-Zorg netwerk gebruik maken.Over Koninklijke KPN N.V.
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie-, internet- en televisiediensten in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Nederland, Duitsland en België, en datadiensten in West-Europa.Over Microbais
Microbais werd in 1983 opgericht door een groep Amsterdamse apothekers en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een specialist in apotheeksoftware tot een breed georiënteerde aanbieder van ICT in de gezondheidszorg in Nederland. De kernactiviteit van Microbais is dienstverlening op het gebied van informatisering van de 1e en 2e lijns gezondheidszorg, (voorschrijven en afleveren van geneesmiddelen en administratie van zorg en zorgprocessen).  E-Zorg wordt overgenomen door Microbais. Dit is het enige VPN-netwerk in nederland. VPN-netwerk is een speciaal netwerk voor de zorg. Ongeveer 50 procent van de apothekers, 10 procent van de huisartsen en 15 procent van de ziekenhuizen in Nederland is momenteel bij E-Zorg aangesloten. Het is de bedoeling is dat alle instanties op het gebied van gezondheidszorg in Nederland op den duur met elkaar verbonden zijn via E-Zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen