Nederlandse vinding: Internationale doorbraak verpakking

Array

Het Nederlandse bedrijf HW-Logistics heeft een unieke grootverpakking ontwikkeld voor het veilige vervoer over de weg van besmettelijk afval voor mens en dier.

Dit besmettelijk afval (volgens de UN classificatie UN 2814 en 2900) dat o.a. ontstaat in ziekenhuizen, bij GGD’s, bloedbanken en (diergeneeskundige) laboratoria moet volgens strenge veiligheidsnormen verpakt worden voor transport naar een verwerkingslocatie.

De verpakking, SEPTOSAFE(r) genaamd is geconstrueerd volgens de strenge UN verpakkingsinstructie P620 en voldoet aan de zéér hoge veiligheidseisen.

De met vloeistof gevulde verpakking ondergaat een valtest van 9 meter, een druktest met een interne overdruk in de verpakking van 0,95 atmosfeer en een valtest op een staaf van 38 mm rond. In géén van de gevallen mag enige lekkage ontstaan.

Tot op heden was een dergelijke ‘P620’ grootverpakking voor afval niet verkrijgbaar in de markt. In haar ‘Eindrapport Broncontroles’ deed het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (belast met de handhaving van de wet vervoer gevaarlijke stoffen over de weg) een dringend beroep op de verpakkingsindustrie om een ‘P620’ verpakking te ontwikkelen.

HW-Logistics nam die uitdaging aan en brengt nu deze verpakking op de markt, waarvoor recentelijk door het testinstituut TNO Certification B.V. het officiële UN kenmerk is afgegeven.

De SEPTOSAFE(r) verpakking maakt deel uit van het integrale inzamelsysteem SEPTOSYSTEM(r) waarin met behulp van speciale rolcontainers op veilige en vooral ook kostenbesparende wijze specifiek en besmet afval wordt verwijderd en verwerkt.

De verpakking voor besmettelijk afval van de eerder genoemde categorie (UN 2814 en UN 2900) is in principe wereldwijd voorgeschreven. Vanuit het buitenland is dan ook een overweldigende belangstelling getoond voor deze Nederlandse innovatie.
[tag:medisch afval] Janine Budding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen