Al 75 DES slachtoffers hebben zich aangemeld bij de Pals Groep

Array

De stichting DES centrum, een aantal farmaceutische bedrijven en aansprakelijkheidsverzekeraars hebben een overeenkomst bereikt voor een schadevergoeding van € 38 miljoen aan de in Nederland geregistreerde slachtoffers van het geneesmiddel DES. In totaal zijn er 17.000 slachtoffers geregistreerd. Volgens de Pals Groep worden de slachtoffers afgescheept met een schijntje en ligt de werkelijke schade veel hoger. Daarom besluiten zijn deze week of zij namens DES Dochters en Zonen een nieuwe procedure zullen starten. Inmiddels hebben zich al 75 vrouwen aangemeld en bij 100 vrouwen zullen aan de slag gaan. Er zijn dus nog ruim 20 slachtoffers nodig.  Namens de Pals Groep Maastricht is Mw. Jill Stel, de coordinator van het project. Om je aan te melden kan je direct contact met haar leggen. (043-3211990)
Gelet op de door het Gerechtshof Amsterdam gestelde termijnen is het van belang dat er op zeer korte termijn gestart gaat worden met de voorbereidingen van een dergelijke procedure. Slachtoffers die zich niet willen binden aan de overeenkomst met de farmaceuten en hun verzekeraars dienen zich bij voorkeur voor 17 maart aan te melden. Op deze datum sluit bij het hof in Amsterdam de bezwaartermijn tegen de overeenkomst. Slachtoffers kunnen vrijblijvend informatie opvragen en/of zich aanmelden via het online informatieformulier (algemeen formulier) of de gratis informatielijn 0800-8998533.
Heb jij vragen of aanvullingen omtrent dit artikel. Mail dan naar Janine Budding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen