Kosteloos Nederland Digitaal seminar over informatisering van de zorgketen via Mediaplaza

Array

Seminar Ondernemen in de Zorg. Kosteloos Nederland Digitaal seminar over innoveren in de zorgsector.
20 april 2006 www.mediaplaza.nl/seminar/ictzorg

Seminar ICT en Zorg
Kosteloos Nederland Digitaal seminar over informatisering van de zorgketen

Donderdag 20 april 2006
14:30 – 20:00 uur
Media Plaza, Utrecht De zorg is al jaren een belangrijk aandachtsgebied van de overheid. Door de vergrijzing stijgt het aantal vragers naar zorg, terwijl de schouders die deze lasten moeten dragen steeds minder in aantal worden. Efficiëntere zorg is dus een must om de zorg betaalbaar te houden. Marktwerking wordt hierbij als één van de toverwoorden gezien door de overheid, maar dan wel op beperkte schaal en met behoud van het maatschappelijk uitgangspunt. ICT wordt gezien als de katalysator van ketenintegratie, welke moet leiden tot een efficiëntere zorg. Het nadeel van investeren in de zorg is dat de partij die investeert niet per definitie de vruchten plukt van zijn investeren. Door de ketenwerking in de zorg is de kans groot dat een investering op plek A een efficiency verbetering oplevert op plaats B. Ondernemen in de zorg is daarom een complexe bezigheid waar goed over het financierings- en business model moet worden nagedacht.

Voor wie is dit seminar bedoeld?
 Dit seminar zal zich richten op alle vakgebieden werkzaam in de zorg. Deze zijn gedefinieerd als: – Directie / management en beleidsmedewerkers van ziekenhuizen en klinieken
– Directie / management en beleidsmedewerkers van thuiszorg organisaties
– Directie / management en beleidsmedewerkers van verpleeghuizen
– Ondernemers die actief willen worden in de zorg
– Beleidsmedewerkers van VWS en EZ
– Medisch specialisten
– Directie, management en beleidsmedewerkers bij Zorgverzekeraars

Totaalprogramma innoveren met ICT
Het Nederland Digitaal programma biedt MKB ondernemers die willen innoveren met ICT een totaalconcept met seminars, workshops en advies. Een inhoudelijke bijdrage leveren?
Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement, neemt u dan contact op met Bas van de Haterd , programma-ontwikkelaar 030 291 41 12.

Wat zijn de voorwaarden?
Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers per seminar, dus wees er snel bij en schrijf u nu kosteloos in. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk twee weken voor datum van het seminar te melden. Bij te laat afmelden of zonder bericht afwezig zijn brengen wij €100 voor facilitaire kosten in rekening.

14.30 – 15.00Ontvangst en informatiemarkt
15.00 – 15.30 Media Plaza, Syntens en SenterNovem heten welkom
15.30 – 16.15Business modellen voor investeren in de zorg – Joris Kleinveld – Auxilium
Het rendement van een investering in de zorgsector valt vaak op een andere plek in de keten. Toch is investeren in ICT noodzakelijk. Welke investeringen lonen? En hoe kan je in de zorgsector investeren in ICT en Innovatie en ervoor zorgen dat het rendement oplevert voor de eigen organisatie?
16.15 – 17.00Financiering van innovatie – Jos van Gangelen – Hinson
Hoe kan je innovatie in de zorg financieren?
Presentatie van een onderzoek van Hinson naar de financieringsmogelijkheden van innovatie in de zorg. Met name belicht worden de financieringsmogelijkheden en -modellen naast de subsidietrajecten.
17.00- 17.45Pauze en informatiemarkt
17.45 – 18.30Kritische succesfactoren bij innovatie in de zorg – Jan Thie – KITTZ
ICT en innovatie in de zorg is meer dan alleen een technologische oplossing implementeren. Wat zijn nu de algemene problemen waar men in de zorg tegenaan loopt en wat zijn de succesfactoren bij een investering in technologie in de zorg? KITTZ heeft de afgelopen jaren vele regionale projecten onderzocht en op basis hiervan enkele best pactices afgeleid. Hieruit zijn de kritische succesfactoren te halen om een innovatie in de zorgsector tot een succes te maken.
18.30 – 19.00Concrete case: innovatie in de zorg door ICT
19.00 – 19.15Plenaire afsluiting door Media Plaza
19.15 – 21.00Borrel

Dit seminar maakt deel uit van het programma Nederland Digitaal, baanbrekend met ICT van het Ministerie van Economische Zaken en wordt u aangeboden door Media Plaza in samenwerking met Syntens en SenterNovem. inschrijven

Seminar Mobile Design. Kosteloos Nederland Digitaal seminar over design voor mobiele devices
29 mei 2006 www.mediaplaza.nl/seminar/mobile

Beleef innovatie met behulp van ICT in uw branche. Zie http://www.mediaplaza.nl/mp.php/mediaplaza/agenda/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen