Vrouwen met borstkanker delen online hun verhaal

2
327

Op het congres Van patiënt tot zorgconsument ging het in de pauze en tijdens de borrel regelmatig over de vraag wat patiëntenverenigingen nu moeten met alle online ontwikkelingen: weblogs, hyves, etc. komen in razend tempo op, maar wat dan? Ook de dag ervoor maakte ik op de bijeenkomst van SamenSterk hopelijk duidelijk dat er vele mogelijkheden zijn voor patiëntenorganisaties.

Vandaag ontdekte ik de site Breastcancerstories.com. Op deze site kunnen vrouwen met borstkanker hun verhaal kwijt. Voordat je dit kan, moet je echter eerst een profiel invullen met daarbij vragen als leeftijd, het type borstkanker, etc. Hierdoor kan je als lotgenoot, familielid of geinteresseerde op zoek gaan naar dat persoonlijk verhaal wat aansluit bij jouw intresse.Breastcancerstories.com is het begin van een ‘social networking site’. Een soort hyves, maar dan rondom een thema. Het is duidelijk een begin. Elke deelnemer heeft zijn eigen webadres en bezoekers kunnen berichtje achterlaten in een gastenboek. Wanneer de verhalen bijvoorbeeld meer als weblog geplaatst worden en tussen de personen en onderwerpen verbanden kunnen weergegeven, kom je tot een echte social networking site.

Het begin is er echter dus wel en opnieuw een voorbeeld voor patiëntenverenigingen.

2 REACTIES

  1. Inderdaad een hele mooie professionele site. Bedankt voor deze tip


    Health is not valued till sickness comes!

    Janine Budding

Comments are closed.