Beter Horen gaat Batterijen inzamelen

Alle winkels van Beter Horen worden binnenkort voorzien van een nieuw inzamelsysteem voor batterijen. Hiervoor is overeenstemming bereikt met de Stichting Batterijen (Stibat), die het systeem in de winkels van Beter Horen gaat plaatsen.

Beter Horen is één van de bedrijven in Nederland die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Het inzamelen van batterijen, die vervolgens op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden gerecycled, past in deze filosofie. Algemeen directeur Jan Albert Wikkerink van Beter Horen: “Door batterijen uit de reguliere afvalstroom te halen, leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Dat doen we graag en past bij een bedrijf als Beter Horen. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking met Stibat. Daarnaast beschouwen we de inzameling als een service richting onze klanten.

Stibat is tien jaar geleden opgericht door producenten en importeurs van batterijen. De Stichting coördineert niet alleen de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland, maar communiceert ook richting de consument waarom aparte inzameling van batterijen zo belangrijk is. In batterijen kunnen bijvoorbeeld stoffen zitten die schadelijk zijn voor het milieu. Door lege batterijen apart in te leveren, wordt niet alleen het milieu gespaard. Maar kunnen sommige stoffen worden teruggewonnen voor hergebruik. Er bestaat al sinds 1995 een wettelijke regeling die voorschrijft dat gebruikte batterijen ingezameld en gerecycled moeten worden”.

Meer informatie: www.beterhoren.nl en www.legebatterijen.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen