Thuis reanimeren nu veel gemakkelijker

Array

Veel reanimaties vinden thuis plaats. Er is nu een eenvoudig apparaat waardoor u ook thuis goed kunt reanimeren. Dit apparaat voor hartmassage is de CPREzy. U legt het midden op de borstkas van het slachtoffer en u drukt daarop met uw handen. De CPREzy geeft dan aan of u het goed doet. Dit gebruiksvriendelijke hulpmiddel wordt geleverd via www.hartmassageapparaat.nl
Wat een eenvoudig en superhandig apparaat.’ Dit is een veelgehoorde reactie van mensen die de CPREzy gebruiken. Jaarlijks zijn tienduizenden het slachtoffer van een hartstilstand en dan moet er zo spoedig mogelijk worden begonnen met reanimeren. De vertegenwoordiger van CPREzy, René van der Helm, met meer dan 25 jaar ervaring in de spoedeisende hulpverlening zegt: ‘Hartmassage geven in het juiste tempo en met de juiste diepte is héél erg belangrijk, maar ook héél erg moeilijk. De CPREzy lost dit probleem op, doordat het apparaat aangeeft of u het goed doet.’

Hoe het werkt
De CPREzy heeft een metronoom, zodat u continu hoort wat het juiste tempo is voor de hartmassage en het heeft ook diepte-indicatielampjes, zodat u telkens kunt zien of u het borstbeen diep genoeg indrukt. Bij veel reanimatie cursussen wordt gewerkt met de CPREzy. Het gebruik van het hartmassageapparaat CPREzy sluit namelijk volledig aan bij de recente reanimatie richtlijnen, waarbij het goed uitvoeren van hartmassage het eerste en belangrijkste onderdeel van reanimatie is geworden.

Wetenschappelijk onderzoek
In de maand mei van dit jaar publiceerde het Europese wetenschappelijke tijdschrift Resuscitation een Nederlands onderzoek dat onder andere concludeerde dat zowel goed getrainden als minder goed getrainden beduidend beter reanimeren wanneer de CPREzy gebruikt wordt. Deze verbetering speelt een belangrijke rol bij het overleven.

Iedereen kan het
Het grote voordeel is dat reanimeren met de CPREzy veel beter en gemakkelijker gaat en dat het door iedereen thuis gebruikt kan worden. Ga voor meer informatie naar www.hartmassageapparaat.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen