Rotterdam krijgt islamitisch ziekenhuis

In Rotterdam komt mogelijk over twee jaar het eerste islamitische ziekenhuis van Nederland. Ondernemer Paul Sturkenboom presenteert woensdagmiddag de plannen hiervoor op het Zakenfestival in Rotterdam.  In het ziekenhuis worden de gewoontes en gebruiken uit de islamitische cultuur in acht genomen.

Voeding zal bijvoorbeeld halal zijn, er komen aparte afdelingen voor mannen en vrouwen en tevens zullen vrouwen alleen door vrouwelijke specialisten worden behandeld en mannen alleen door mannelijke artsen. Er komt ook een verpleegafdeling voor mensen die geen acute zorg nodig hebben. Ook is het de bedoeling dat er een gebedsruimte met een ziekenhuisimam komt. Het ziekenhuis zal het volgens islamitische maatstaven worden vormgegeven.


“Het wordt een efficiënt en compact ziekenhuis van 15.000 vierkante meter, waarbij het accent ligt op de polikliniek en de dagbehandeling. De islamitische achtergrond en waarden worden in acht genomen”, zegt ondernemer Paul Sturkenboom in het Financieele Dagblad. Dit zou het eerste islamitische ziekenhuis in een niet-islamitisch land, hierdoor verwacht men ook veel patienten vanuit het buitenland. De initiatiefnemer wil binnenkort met de verzekeraars gaan praten over de realisering van het plan.

Met dank aan Fok.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen