Borstkanker maand

Array

Oktober is borstkankermaand en daarom lanceert KWF Kankerbestrijding vandaag een nieuwe campagne met als motto ‘Stop borstkanker, geef voor onderzoek’. Sylvana Simons, Ruth Jacott, Catherine Keyl en Mieke van der Weij werken geheel belangeloos mee aan deze campagne.

KWF Kankerbestrijding wil in de borstkankermaand vooral het belang van borstkankeronderzoek onderstrepen. Want alleen door wetenschappelijk onderzoek is het mogelijk om daadwerkelijk vooruitgang te boeken. Jaarlijks financiert KWF Kankerbestrijding zo’n 30 onderzoeksprojecten op het gebied van borstkanker in de academische ziekenhuizen en het NKI-AVL, een doelbesteding van ongeveer 14 miljoen euro. Op medicalfacts hebben we al eerder aandacht besteed aan manieren om goed zelfonderzoek te doen.

Handschoen vergroot gevoeligheid van vingertoppen bij zelfonderzoek borsten
Ga borstkanker te lijf en loop mee!
‘Tijdschrift over borstkanker nog steeds nodig’

De 4 bekende Nederlanders vragen, gehuld in een roze lint, aandacht voor het belang van wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Het roze lint is internationaal het symbool voor borstkanker. De lancering van de televisiecommercial is vandaag in het programma Max & Catherine.

De presentatrice van het programma, Catherine Keyl, probeert in de maand oktober zoveel mogelijk geld op te halen voor een onderzoeksproject in het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). De onderzoekers van het project bekijken of de borstsparende operaties geoptimaliseerd kunnen worden door vernieuwde beeldvormende technieken.

Bezoek ook de website Stop Borstkanker

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

4 thoughts on "Borstkanker maand"

  1. Hallo,met alle respect voor jullie initiatief vraag ik me toch steeds af waarom oktober alleen de maand is van borstkanker.
    Er zijn tenslotte heel veel soorten kanker en alle zijn toch even erg?

  2. @ Rosalie

    Hoi Rosalie, ik ben het zeker met je eens. Er moet veel meer aandacht zijn voor kanker in het algemeen. Eigenlijk voor ziek zijn in haar totaliteit. Gelukkig is het zo dat de op het moment een bepaalde ziekte in de aandacht staat dat de discussie omtrent gezondheid en ziek zijn stimuleerd. Wat voor borstkanker geldt, gaat voor veel meer op. Het gaat er uiteindelijk om dat je gehoord wordt en erkent wordt met je ziekte. De borstkankermaand is voor ons een mooie gelegenheid om ook naar de menselijke kant van ziek zijn te kijken en daar aandacht aan te besteden. Bedankt voor je reactie.

    Met vriendelijke groet,
    Janine

  3. @Janine
    Jij ook bedankt,ik zie het nu wat minder zwart wit maar moest het (helaas door eigen ervaring,ik heb ook kanker)even kwijt
    Vriendelijke groet terug
    Rosalie

  4. Hoi! Waarom is de borstkankermaand eigenlijk in October is daar een reden voor of is dat gewoon toevallig in October??

Comments are closed.

Recente artikelen