Zweedse huisartsen werken geruisloos in hun praktijk dankzij internet

Array

Eenderde van de Zweedse huisartsen heeft contacten met hun patiënten via email. In die praktijken is het gerinkel van de telefoon bij de dokterassistenten van de baan. De rust en stilte in de praktijk zijn erbij gebaat. Het duurde in Zweden enige tijd voordat dit voordeel bij de huisartsen doordrong. Maar met demonstratieprojecten en financiële prikkels hebben wij grote vooruitgang geboekt. 
Dit verhaal vertelde een van de Zweedse deelnemers in een discussie met Drs. Nico Oudendijk die op 15.11 een gastcollege gaf over zorginnovatie tijdens de genoemde module van het EHE-Programma. In Nederland bestaat inmiddels een tarief voor consulten per email. Medisch adviseur Gert Jan ter Braak voor Zorgverzkeraar Menzis attendeerde Guus Schrijvers hierop naar aanleiding van een eerder bericht in deze Nieuwsbrief.

Er geldt vanaf 1 januari 2006 een tarief voor E-mailconsulten van 4,5 euro, zijnde het tarief van een telefonisch consult. Meer informatie hierover staat op www.ctg-zaio.nl  doorklikken op tarieven huisartsenzorg. Wil je meer weten over het EHE Program dat in januari 2007 opnieuw van start gaat? Surf naar www.integratedcare.nl en klik door op nascholingsagenda. Alle Power Point presentaties komen over een week op deze website.

Recente artikelen