Bonus Menzis voor instellingen die zorg verbeteren

Array

Menzis biedt instellingen een bonus als ze meedoen aan verbetertrajecten in het kader van Zorg voor Beter. Hiertoe tekenen Zorgverzekeraar Menzis en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) morgen een convenant. Doel van het convenant is de zorg te verbeteren rond onder meer decubitus, valpreventie en eten en drinken. De ondertekening vindt plaats tijdens de landelijke Zorg voor Beter dag in het muziektheater aan het IJ, dat wordt geopend door staatssecretaris Ross-van Dorp.
Een broze oudere die valt en een heup breekt, kan gemakkelijk met andere kwalen te maken krijgen zoals doorliggen en eetproblemen. Een chronisch zieke die verschillende medicatie gebruikt, loopt het risico dat de medicijnen elkaar slecht verdragen. In het kader van het programma Zorg voor Beter zijn zeven verbetertrajecten opgestart om patiënten beter te behoeden voor een domino-effect dat een lange medische weg kan inluiden. De trajecten betreffen:

  • valpreventie
  • decubitus
  • omgaan met probleemgedrag
  • eten & drinken
  • medicatieveiligheid
  • preventie van seksueel misbruik
  • zeggenschap.

Zorg voor Beter
Als zorgverzekeraar is Menzis verantwoordelijk voor het inkopen van voldoende, doelmatige en vooral kwalitatief goede zorg. In het kader van het programma Zorg voor Beter heeft het NIZW Zorg de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de verbetertrajecten. Dit gebeurt in samenwerking met andere kennisinstituten, beroepsverenigingen, cliëntenorganisaties en brancheorganisaties. Voor het concreet verbeteren van zorg zijn zeven verbetertrajecten ontwikkeld. Zorgaanbieders kunnen zich inschrijven voor de. Zorgaanbieders die een contract hebben bij Menzis ontvangen een bonus op het standaard tarief wanneer zij daadwerkelijk deelnemen aan één of meerdere trajecten.
Zorg voor Beter is een initiatief van het ministerie van VWS. Het programma geeft een extra kwaliteitsimpuls aan de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurende geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenspraak met de brancheorganisaties, beroepsverenigingen en cliëntenorganisaties. NIZW Zorg voert de verbetertrajecten uit onder regie van ZonMw.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen