Gemeenten steunen bewustwording orgaandonatie

Array

Minister Hoogervorst is er van overtuigd dat het aantal donoren in de toekomst zal toenemen. Hij schrijft dat vandaag in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.

De minister beschrijft in de brief de laatste stand van zaken met betrekking tot orgaandonatie. De actuele cijfers duiden op een daling van aantal orgaandonaties met 7 procent en laten, aldus de minister, ‘helaas niet de gewenste stijging zien’.

 

‘Deze cijfers liegen niet, maar kunnen wel een vertekend beeld geven.’ Hoogervorst heeft er vertrouwen in dat maatregelen, zoals registratie bij de uitgifte van een reisdocument, zullen leiden tot meer bewustwording en meer donoren.

In 2005 is bij zestien gemeenten een proef gedaan met het verstrekken van donorformulieren bij de uitgifte van een reisdocument. Inmiddels heeft 93% van de gemeenten aangegeven hieraan ook mee te willen doen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen