Anti-stottertoestel SpeechEasy

Array

Het Nederlandse bedrijf Medsy heeft de Europese licentie verworven voor het anti-stottertoestel SpeechEasy. SpeechEasy helpt stotteraars vloeiend te spreken. Het is een klein hoortoestel dat werkt op basis van het Echo-effect. Het apparaatje kent in de Verenigde Staten al vele duizenden gebruikers. Uit onderzoek(1) onder klanten van SpeechEasy blijkt dat meer dan 80% vloeiend of nagenoeg vloeiend gaat spreken met dit toestel. Deze groep geeft aan dat het een zeer positieve impact heeft op hun welzijn. Het zelfvertrouwen is gestegen en men ervaart een beduidende verbetering in sociale en professionele contacten.

Sinds 1 januari is SpeechEasy ook verkrijgbaar in Europa. Meer informatie kan men vinden op www.medsy.nl.

Wat zijn de resultaten van SpeechEasy?
De meeste gebruikers hebben bij het gebruik van SpeechEasy onmiddellijk resultaat. Het maximale resultaat wordt bereikt wanneer men volledig aan SpeechEasy is gewend, dit duurt gemiddeld enkele dagen tot een week. Uiteindelijk is ruim 80% tevreden over dit anti-stottertoestel. Hierbij dient men zich wel te realiseren dat SpeechEasy niet als een
therapie gezien kan worden, maar als een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat mensen vloeiend spreken.

Hoe ziet SpeechEasy eruit?
SpeechEasy ziet eruit als een hoortoestel. Het is zo gemaakt dat het in het dagelijks gebruik nauwelijks opvalt. Er zijn twee verschillende modellen verkrijgbaar, IHO (in het oor) en AHO achter het oor). Beide modellen worden op maat gemaakt om een optimale pasvorm voor elke gebruiker te garanderen. Het voordeel is dat men de SpeechEasy nauwelijks voelt tijdens het dragen.

Wat is het Echo-effect?
Veel stotteraars hebben geen moeite om samen met een groep vloeiend te praten of te zingen. Het Echo-effect creëert het effect van spreken in een groep, doordat men de eigen stem vertraagd terughoort. De meeste stotteraars zullen hierdoor in mindere mate of helemaal niet meer stotteren. De invloed van het Echo-effect is al jaren bekend en aangetoond door onderzoeken van Amerikaanse universiteiten.

Iemand die spreekt en het SpeechEasy toestel gebruikt zal zijn/haar woorden met een kleine vertraging en aangepaste frequentie terughoren. Dit heeft als resultaat dat de hersenen denken dat de stotteraar samen met een ander persoon tegelijk spreekt. Daarom laat SpeechEasy stotteraars vloeiend spreken.

Proefperiode voorkomt teleurstelling
Nieuwe klanten hebben een maand de tijd om het resultaat van SpeechEasy te ervaren. Mocht de gebruiker binnen een maand tot de conclusie komen dat SpeechEasy toch niet de oplossing is, dan kan het SpeechEasytoestel worden teruggegeven, behoudens een kleine inhouding.

Waar is SpeechEasy te verkrijgen?
SpeechEasy is te verkrijgen via www.medsy.nl. Men kan op deze sites een contactformulier invullen, er wordt dan snel een afspraak gemaakt. Tijdens de eerste afspraak wordt het SpeechEasytoestel bij de betreffende persoon getest, men weet dan direct of SpeechEasy effect heeft. SpeechEasy wordt aangemeten in de winkels van Eyes and more.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

8 thoughts on "Anti-stottertoestel SpeechEasy"

  1. We krijgen regelmatig vragen over Speecheasy. Helaas hebben wij niet meer informatie dan de internetsites die hierboven gemeld staan.
    U kunt via internet contact opnemen met Medsy.nl.

  2. Mh,

    Onze zoon heeft zich 2 dec. j.l. aangemeld voor SpeechEasy helpt stotteraars maar tot op heden geen reakties van uw kant vernomen.

  3. Geachte Johan,
    Ik vind het heel treurig dat u van speeck easy nog niets gehoord hebt. deze klachten hebben ons al vaker bereikt. Wij kunnen niets voor u doen omdat wij niet speech easy leveren en of enige relatie met het bedrijf hebben. Ik heb in een oud persbericht de volgende informatie opgevist:

    Voor meer informatie over SpeechEasy kunt u contact opnemen met:
    Ivo Pans
    040-3682673
    [email protected]
    Science Park Eindhoven 5630
    5692 EN Son

    wellicht komt u daar verder. Als u eind volgende week nog niets gehoord heeft van Speech easy verzoeken wij u weer contact op te nemen met onze redactie via info at medicalfacts.nl. Dan proberen wij nog eens contact met ze te leggen. Anders moeten we hier maar een artikel aan wijden en de info over speech easy verwijderen.

    Wellicht loont het de moeite om ook eens verder te kijken.


    op http://www.stottercentra.nl
    las ik dat er een nieuw toestelletjes is dat mogelijk zelfs stabieler is en goedkoper is dan speecheasy. Eerste indrukken kan je reeds lezen op http://www.stottercentra.nl/index2.htm onder Standpunten: Vloeiendheidondersteunende oorapparaten
    groeten 

    Heel veel succes

    Janine, redactie Medicalfacts.nl

  4. Geachte heer Bos,

    Ten eerste onze excuses voor de verlate reactie op het bovenstaande bericht. Natuurlijk zullen wij er alles aan doen onze bereikbaarheid te verbeteren.

    Alle reacties die op onze internet site (www.medsy.nl) binnen komen worden automatisch naar de SpeechEasy specialist van uw keus gestuurd welke dan zo spoedig mogelijk contact met u op zal nemen voor het maken van een afspraak.

    Wanneer u alleen informatie aanvraagt, dan krijgt u automatisch een e-mail respons met daarin een attachement met onze brochure.

    Ik zal er persoonlijk zorg voor dragen dat u alle relevante adres- en telefoongegevens vandaag op e-email zult ontvangen.

    Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd een e-mail zenden aan
    speecheasy@ medsy.eu.

    Met vriendelijke groet,
    Ivo Pans

  5. Redactie Medicalfacts

    Aan: Johan Bos
    De redactie van Medicalfacts is erg benieuwd of het gelukt is. Laat nog wat van je horen hoe het verlopen is en veel belangrijker. of het werkte?

  6. Zelfde probleem voor mij, hoop snel wat te horen

  7. Janine (Medicalfacts redactie)

    SpeechEasy heeft beterschap beloofd en je kan ook contact opnemen met Ivo Pans hierover.U kunt altijd een e-mail zenden aan Ivo Pans
    speecheasy@ medsy.eu. vermeld er even bij dat u via medicalfacts.nl, bij hem uw beklag komt doen. Die heeft beterschap beloofd maar het werkt kennelijk nog niet helemaal goed.

    Met vriendelijke groet,
    Janine Budding

    @ Ivo Pans
    Wellicht toch verstandig nog eens contact met een van onze adviseurs op te nemen voor advies. Wij zijn namelijk niet uw secretariaat!!

  8. Waarom is de SE zo extreem duur??Dit voor een hulpmiddel. Als 4000,- je zou garanderen voor een toekomst zonder gestotter was het derhalve een koopje. Jammer dat de prijs ook hier voor de stotterende mens een blokkade is. Voor een toestel dat geen garanties biedt is de verkoopprijs onacceptabel wat mij betreft.

Comments are closed.

Recente artikelen