VCD lanceert nieuw DBC registratiesysteem voor PAAZ-afdelingen en GGZ-instellingen.

Array

Online-DBC Enterprise is een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en volwaardige weboplossing voor het registreren van GGZ DBC’s. Online DBC Enterprise kent een standaard interface naar ziekenhuisinformatiesystemen en voorkomt daarmee dubbele invoer van afspraken en patiënten. Het systeem is gebaseerd op het succesvolle DBC registratiesysteem voor vrijgevestigde psychotherapeuten en psychiaters Online DBC.

Marcel Nijp, Accountmanager bij VCD, geeft aan dat de meeste leveranciers van ziekenhuisinformatiesystemen niet of nauwelijks klaar zijn voor de GGZ variant van de DBC. “Dit is dan ook de reden dat wij een oplossing hebben ontwikkeld die ziekenhuizen binnen enkele dagen in staat stelt om DBC’s te registreren, te valideren en aan te leveren aan het DIS (DBC Informatie Systeem) “.

Onlangs heeft het Medisch Spectrum Twente, dat met het ziekenhuisinformatiesysteem van McKesson werkt, besloten om over te gaan tot de implementatie van Online-DBC Enterprise. Hiermee is de PAAZ-afdeling van dit ziekenhuis als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland gereed voor het aanleveren van DBC gegevens aan het DIS.

Recente artikelen