Snel en eenvoudig zelf thuiszorgorganisatie kiezen

Array

Vanaf vandaag is het mogelijk om snel en eenvoudig zelf een thuiszorgorganisatie te kiezen. Op de website www.independer.nl kunnen consumenten alle thuiszorgorganisaties met elkaar vergelijken op ondermeer aandoeningspecifieke zorg, diensten en kwaliteit.

Independer heeft in de vergelijkingsmodule alle thuiszorgorganisaties opgenomen. Consumenten kunnen op basis van hun postcode of woonplaats zien welke organisaties actief zijn in hun regio. Verder kunnen zij aangeven of er sprake is van een specifiek ziektebeeld (bijv. COPD of diabetes) en aan welke zorg (o.a. nachtzorg, alarmering, huishoudelijk hulp) zij behoefte hebben. Vervolgens komt er een vergelijkend overzicht op het scherm en zien consumenten welke thuiszorgorganisaties aan hun wensen voldoen. Consumenten kunnen van een aantal organisaties de kwaliteitsgegevens zien. Vanuit de sector zijn afspraken gemaakt om deze kwaliteitsgegevens voor alle thuiszorgorganisaties beschikbaar te stellen.

Tot nu toe was het via websites alleen mogelijk om de circa 180 grote, reguliere thuiszorgorganisaties te vergelijken. Independer.nl biedt een compleet overzicht van de meer dan 600 thuiszorgorganisaties in Nederland, waaronder alle particuliere organisaties.

De gegevens worden verzameld door het Hilversumse onderzoeksbureau MediQuest. In een
online database kunnen thuiszorgorganisaties zelf informatie aanleveren over hun dienstverlening. In totaal is nu van 320 thuiszorgorganisaties informatie beschikbaar. Van de overige organisaties zijn de contactgegevens beschikbaar, zodat consumenten eventueel zelf navraag kunnen doen bij de thuiszorginstellingen. De database wordt dagelijks gevuld door de instellingen zodat de vergelijking iedere dag completer wordt.

MediQuest verzameld ook de wachttijden van thuiszorgorganisaties. Deze informatie zal op termijn ook via Independer ter beschikking worden gesteld aan consumenten, zodat zij direct zien bij welke organisatie ze snel zorg kunnen krijgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen