Tiffany Field’s Touch Therapy, vertaalt

Array

Aanraaktherapie
De in de Engelstalige gebieden breed verspreide bestseller “Touch Therapy” van de Amerikaanse Tiffany Field PhD (directrice van de Touch Research Institutes, University of Miami School of Medicine en Nova Southeastern University), is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar.
Een boek met daarin een weerslag van een wetenschappelijk onderzoek gedurende een lange periode, ter ondersteuning van hen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Wat biedt het boek?
Het boek behandelt de verschillende soorten van aanraak- of massagetherapie, beschrijft de toepassing ervan en geeft een overzicht van de gevonden resultaten en opgetreden effecten in de praktijk. Effecten die o.a. hebben geleid tot lagere sterftecijfers, sneller herstel, vermindering van pijn en uiteindelijk tot besparingen in de verzorgingscentra: de ligduur in een verzorgingscentrum is aanzienlijk bekort.
De algehele conclusie is: aanraking, toegepast bij een breed scala aan ziekten, zoals, en met name op de terreinen groei en ontwikkeling, hechting, stressreductie, pijnvermindering, immuunfuncties en auto-immuunziekten, geeft verlichting en biedt resultaat.

Voor wie?
Het boek is een wetenschappelijke, waardevolle en daarnaast praktische bron voor de professionals in de gezondheidszorg die bij de uitvoering van hun werk te maken hebben met aanraking, in het bijzonder voor massagetherapeuten, chiropractors, osteopaten, fysiotherapeuten en diverse paramedici.

Commentaren/ Uit het voorwoord
“Dit boek bevestigt de effecten van massage aan de hand van tal van onderzoekingen. Dit wordt al duizenden jaren beweerd door mensen, die zich met massage bezighouden. En als zodanig is dit een belangrijk boek voor iedereen die zich met massage bezighoudt”. (uit het voorwoord van Pieter Langedijk).

“Dit boek zal met recht een belangrijke informatiebron gaan vormen, niet alleen voor massagetherapeuten, maar voor alle therapeuten die lichaamsgericht werken en daarnaast ook voor mensen die massagetherapie en lichaamsgericht werk doceren”. (uit het voorwoord van Leon Chaitow).


Over de vertaalsters

Drie dames, actief betrokken bij het ‘aanraakwerk’ (Ingrid Havermans, Angélique Hermes en Els van Wissen), alle drie lid van de Vakgroep Shantala Docenten, hebben, nadat zij het boek van A tot Z in zich op hadden genomen, de handen ineengeslagen met de gezamenlijke wens dit boek ook onder de aandacht van het Nederlandstalige gebied te brengen (in Nederland en België).

De kosten van het boek zijn € 45,00 (exclusief verzendkosten )
Wilt u een exemplaar van het boek? Surf naar www.Boekenbent.nl (webwinkel, nonfictie, gezondheid) of
www.aanraaktherapie.nl en vul daar het bestelformulier in.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen