CZ enige zorgverzekeraar in Nederland die samenwerkt met Best Doctors(R)

CZ enige zorgverzekeraar in Nederland die samenwerkt metBest Doctors(R)
Bij ernstige ziekte advies van ’s werelds top-specialisten. CZ is de eerste en voor in elk geval drie jaar de enige zorgverzekeraar in Nederland die een samenwerking aangaat met de Amerikaanse organisatie Best Doctors.

Klanten van CZ die te horen krijgen dat ze een levensbedreigende of ernstige aandoening hebben zoals kanker, aids, MS, leverfalen, kunnen zich bij CZ melden voor een second opinion op topniveau; een opinie van de beste specialisten in de wereld op dat terrein. De second opinion kan gaan over zowel de diagnosestelling als de behandelwijze. Hiervoor gaat CZ samenwerken met Best Doctors, een organisatie uit de Verenigde Staten die actief is in 30 landen. Met deze service wil CZ voor al haar klanten die iets ernstigs mankeren toegang bieden tot de advisering van 50.000 top-artsen uit de hele wereld. Het advies bij ernstige ziekte is beschikbaar voor iedereen die bij CZ een basisverzekering heeft.

Bevestiging
Veel mensen die de diagnose van een ernstige aandoening krijgen, willen graag weten of de diagnose juist is en welke behandelingsmethode de beste resultaten heeft. Behalve hun eigen arts willen ze meestal graag ook een andere deskundige en andere bronnen raadplegen. Mensen kijken op internet, vragen een second opinion aan, maar eigenlijk is men op zoek naar een bevestiging van de diagnose en wil men weten of de voorgestelde behandelmethode wel echt de beste en juiste keuze is.
Bestuursvoorzitter van CZ Mike Leers: “Als het werkelijk gaat over een ernstige ziekte of over leven of dood, wil je als het mogelijk is natuurlijk advies van top-specialisten op dat terrein. Dat is de reden waarom CZ een samenwerking aangaat met Best Doctors.”


Schriftelijk

Na een intake bij CZ zoekt Best Doctors naar dé top-doctor op dat specifieke gebied. Het advies gebeurt schriftelijk, op basis van het medisch dossier en wordt persoonlijk teruggekoppeld aan de patiënt. Als de patiënt het wil, licht Best Doctors de second opinion toe aan de behandelaar van de patiënt. Het gaat om een advies waarvoor geen medisch onderzoek nodig is, de diagnosestelling en onderzoeken zijn immers al uitgevoerd. Uit het advies kan blijken dat de diagnose moet worden bijgesteld of dat een aangepaste behandelmethode wordt voorgesteld. Ook kan blijken dat inderdaad de diagnose en voorgestelde behandelmethode de beste en juiste keuze waren.

Best Doctors is gestart in 1989 door enkele professoren van de Harvard Medical School in Boston.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen