Nationaal Biometrie congres

0
214

De toenemende behoefte aan identificatiemogelijkheden zorgt voor een groeiende interesse in biometrische toepassingen. De Nederlandse regering heeft biometrische kenmerken in reisdocumenten opgenomen, discotheken gebruiken het als middel voor toegangscontrole en in voetbalstadia worden camera’s met gezichtsherkenning gebruikt om notoire relschoppers te identificeren. Biometrie kan goed gebruikt worden als toepassing voor identificatie. Door de unieke eigenschappen van biometrische lichaamskenmerken als de irisscan of de vingerafdruk is het wel van groot belang dat er zorgvuldig met deze gegevens omgegaan wordt. Biometrische gegevens bevatten namelijk meer informatie dan direct voor identificatie noodzakelijk is.

Nationaal Biometrie congres biedt uitkomst!
Om duidelijkheid te scheppen rondom de mogelijkheden, toepassingen en veiligheidsaspecten van biometrie organiseert Media Plaza op donderdag 20 september in Utrecht het Nationaal Biometrie congres. Het congres bestaat uit drie onderdelen. In het plenaire gedeelte zullen diverse gerenommeerde sprekers vertellen over de status, ontwikkelingen en mogelijkheden van biometrie. In het tweede gedeelte zijn er specifieke workshops met praktische voorbeelden van biometrie in verschillende branches. Hier krijgt u de informatie waar u naar op zoek bent om met biometrie aan de slag te gaan. Het congres wordt afgesloten met een discussie over privacy aspecten en de do’s en dont’s rondom biometrie.