Infection Control uit Eemnes maakt schoonmaaksysteem tegen bacteriën en sporen in de zorg

1
483

Een revolutionair schoonmaaksysteem dat bacteriën en sporen in ziekenhuizen en verpleeghuizen effectief bestrijdt. Het is de uitvinding van Infection Control in Eemnes. Samen met TNO is aangetoond dat zelfs de ziekenhuisbacterie MRSA gemakkelijk, snel en effectief kan worden bestreden.

Bij het desinfecteren van ruimtes komt geen doekje te pas. Een apparaat ‘blaast’ een vorm van waterstofperoxide met daarin een vleugje zilver in de ruimte die daardoor brandschoon wordt.

Dat hun systeem werkt, hebben de mannen in praktijk ervaren. Diverse ziekenhuizen hebben Infection Control ingeschakeld na een uitbraak van de gevreesde ziekenhuisbacterie. De Eemnessers hopen echter dat de wet in de toekomst toestaat dat hun systeem preventief mag worden ingezet.


1 REACTIE

Comments are closed.