Internet verbetert kwaliteit van leven

Array

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat het dagelijks leven is verbeterd door de komst van internet. Tegelijkertijd zien mensen dat het gebruik van internet ten koste gaat van het contact tussen mensen of de gezelligheid van offline activiteiten. Dit blijkt uit onderzoek van de Postbank naar de digitalisering van de Nederlandse samenleving. rijwel iedereen – jong én oud – doet wel iets via internet. Meer dan 66 procent van de Nederlanders vindt dat het regelen van bankzaken en het zoeken naar informatie (57%) door de komst van internet verbeterd is.

Wie medische informatie zoekt op internet krijgt een lawine van gegevens over zich heen. De hoeveelheid informatie is niet alleen enorm, het is ook nog de vraag hoe betrouwbaar en onafhankelijk de informatie is. Naast een bron van informatie is internet op nog veel meer manieren in te zetten op medisch gebied. Je kan bijvoorbeeld een internetconsult doen, recepten, bestellen, online afspraken maken in het ziekenhuis en zelfs online therapie volgen. Al deze mogelijkheden komen aan bod, inclusief de voor- en nadelen. Tot slot wordt stilgestaan bij je rechten, plichten en keuzes in de gezondheidszorg.

Het versturen van berichten (37%), het plannen van een route (25%) en het kopen en verkopen van tweedehands spullen (15%) maken de top 5 ‘verbeteringen door internet’ compleet.




‘Informatie zoeken’ (91%), ‘internetbankieren’ (89%) en ‘het lezen van nieuws (80%) vormen de top 3 van activiteiten die Nederlanders op internet uitvoeren. Snelheid, gemak, niet aan tijd gebonden zijn en niet de deur uit hoeven, worden als de belangrijkste voordelen ervaren in het gebruik van internet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen