Internet verbetert kwaliteit van leven

0
266

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat het dagelijks leven is verbeterd door de komst van internet. Tegelijkertijd zien mensen dat het gebruik van internet ten koste gaat van het contact tussen mensen of de gezelligheid van offline activiteiten. Dit blijkt uit onderzoek van de Postbank naar de digitalisering van de Nederlandse samenleving. rijwel iedereen – jong én oud – doet wel iets via internet. Meer dan 66 procent van de Nederlanders vindt dat het regelen van bankzaken en het zoeken naar informatie (57%) door de komst van internet verbeterd is.

Wie medische informatie zoekt op internet krijgt een lawine van gegevens over zich heen. De hoeveelheid informatie is niet alleen enorm, het is ook nog de vraag hoe betrouwbaar en onafhankelijk de informatie is. Naast een bron van informatie is internet op nog veel meer manieren in te zetten op medisch gebied. Je kan bijvoorbeeld een internetconsult doen, recepten, bestellen, online afspraken maken in het ziekenhuis en zelfs online therapie volgen. Al deze mogelijkheden komen aan bod, inclusief de voor- en nadelen. Tot slot wordt stilgestaan bij je rechten, plichten en keuzes in de gezondheidszorg.

Het versturen van berichten (37%), het plannen van een route (25%) en het kopen en verkopen van tweedehands spullen (15%) maken de top 5 ‘verbeteringen door internet’ compleet.
‘Informatie zoeken’ (91%), ‘internetbankieren’ (89%) en ‘het lezen van nieuws (80%) vormen de top 3 van activiteiten die Nederlanders op internet uitvoeren. Snelheid, gemak, niet aan tijd gebonden zijn en niet de deur uit hoeven, worden als de belangrijkste voordelen ervaren in het gebruik van internet.