Wii gamen en wordt fit!

Array
We zijn sinds enige tijd in bezit van een heuse Wii. Echt een tof spel. En we hebben er gelijk een Nintendo DS Lite bij gedaan voor de mobiele game lol en vanwege de puzzelspelletjes? Bij psychologie leerden we dat onze hersenen gaan krimpen.
Of dat minder wordt van Dr. Kawashima’s Brain Training, het populaire DS-spel, moeten we nog maar afwachten, maar het kan in elk geval geen kwaad. Maar even terug naar de Wii. Nintendo is er in geslaagd een compleet nieuw type game te bedenken die meer van je vereist dan een goed ontwikkelde hand-oog-coördinatie. Je hele lichaam is voortaan nodig om de tientallen Wii games te kunnen spelen. De draadloze Bluetooth Remote is een opvallende kruising tussen een one-hand gamepad en een gebruiksvriendelijkheid afstandsbediening aangevuld met de hoogwaardige technologie van motion sensors en een geïntegreerde speaker.Tennis, golf, boksen, bowling en honkbal – vijf sportspelletjes die één pakket vormen en samen met Wii in onze huiskamer te vinden is.Je krijgt momenteel een disc bij het apparaat geleverd, waarop vijf verschillende sportspellen te vinden zijn, respectievelijk Wii Tennis, Wii Golf, Wii Baseball (honkbal), Wii Boxing en Wii Bowling. In andere woorden: dit pakket, genaamd Wii Sports, krijg je gratis bij aankoop van een Wii. Alle sporten in Wii Sports maken op innovatieve wijze gebruik van de WiiRemote (en Nunchuk, in het geval van Boxing). Deze keer komen er geen moeilijke knoppencombinaties aan de pas, bewegen met de WiiRemote volstaat – volgens Nintendo dé manier om mensen die nooit in contact zijn gekomen met videogames tòch te laten spelen.




Zo verandert de WiiRemote in Wii Tennis in een tennisracket. Sla backhands en forehands door een sla-beweging met de Remote te maken om de bal naar de overkant van het net te jagen, waarna de tegenstander hetzelfde zal proberen te doen. Slicen is ook mogelijk (althans als de Wii je beweging detecteert, wat niet altijd het geval is), door met de WiiRemote schuin tegen de bal te slaan. Ook serveren doe je deze keer zonder knopjes: breng de WiiRemote eerst naar boven, zodat je Mii (je virtuele ‘verpersoonlijking’, die in verscheidene games opduikt waaronder Wii Play) de bal ook in de lucht gooit, en zodra de bal haar toppunt bereikt, moet je de Remote weer naar beneden ‘slaan’, zodat je Mii de bal naar de overkant zal meppen. Doe je dit met goede timing, dan zal je service extra hard naar de tegenpartij knallen! Dit alles klinkt misschien nogal simpel, maar zodra je tegen hoger gerangschikte spelers moet spelen wordt Wii Tennis plots erg uitdagend.

 
Het fenomeen van het actieve gamen,
begon voor ons dus ook met Wii Sports, dus ook wij kunnen niet wachten tot Wii Fit op de markt is.
Eigenlijk is Wii Fit meer een sport, dan een spel. Net als bijvoorbeeld EyeToy Kinetic, draait Wii Fit puur om het gezonder worden van de speler. Omdat het op een console gebeurt is het allemaal net wat leuker dan echt sporten. Zo deed je in EyeToy Kinetic allerlei spelletjes om
je geoefende aanvallen te oefenen, en kun je in Wii Fit ook allerlei spelletjes doen om lichamelijk in betere conditie te komen. Een leukere manier om af te vallen bestaat er toch niet?

Wii Fit is Nintendo’s nieuwe poging om een nog breder publiek aan te spreken. Want zeg nou zelf, hoeveel gamers zitten er nou op te wachten om te fitnissen voor de tv. Steps, push-ups en balansoefeningen doen in plaats van mooie avonturen beleven of gezellige spelletjes doen, klinkt
niet heel aanlokkelijk. Maar voor diegene die gezonder willen worden en dat via een console willen doen, hebben met Wii Fit de ultieme ‘game’.Kunnen we eindelijk weer eens cool SSX spelen. Helaas heb ik dat in de haast achter moeten laten. Net als mijn eigen kinderspeelgoed. Ingepikt. Hopelijk dat de gebruiker Fabian inziet dat het iets is waar iemand emorioneel aan gehecht is en zorgt hij ervoor dat het bij mij terug komt. Via gemeenschappelijke vrienden bijvoorbeeld. Kan hij de PS 2 met een gerust hart houden want de Wii is echt veel cooler!

Wanneer Wii Fit zal verschijnen in Nederland is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk pas volgend jaar zijn.

Er zijn een hoop varianten te bedenken op dit concept. Ongetwijfeld zal de Wii Fit, een hypergevoelige motion pad aangekondigd op de E3 in juli 2007. Wellicht dat er ook iets bedacht kan worden voor andere ouderdomskwalen als rimpels in je gezicht, plastraining tegen incontinentie en wellicht een speelse variant van het o zo belangrijke borstzelfonderzoek! En om maar te zwijgen van een adult versie met het seksdieet van Kerry McCloskey. De nieuwste trend van lichaamsbeweging is sexercise. 29 sportieve standjes, het Amerikaanse model en televisiepersoonlijkheid Kerry McCloskey zweert bij het seksdieet. Ze schreef het boek ‘The Ultimate Sex Diet’ waarin ze onder andere 29 oefeningen beschrijft die je tussen de lakens kunt
uitvoeren. De Amerikaanse ontdekte dit dieet nadat ze 23 pond was afgevallen door intensieve seks met haar echtgenoot. Voor haar aanleiding om het boek te gaan schrijven. Het drukwerk vliegt als een warm broodje over de toonbank.

Bron: Medicalfacts.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen