Printer net zo slecht als roken

Array

Een simpele kantoorprinter kan net zo veel schade toebrengen aan de longen als de deeltjes die vrijkomen als iemand rookt. Dit blijkt uit onderzoek van Australische wetenschappers.
Een onderzoek onder diverse laserprinters toont aan dat bijna eenderde potentieel gevaarlijke hoeveelheden kleurstof uitscheiden in de lucht. De wetenschappers van de Technologische Universiteit van Queensland hebben de verantwoordelijke minister opgeroepen om deze typen uitstoten te reguleren. Ze vinden dat bepaalde typen printers een gezondheidswaarschuwing zouden moeten dragen. De onderzoekers hebben meer dan 60 laserprinters getest. Bijna eenderde stoot ultra kleine deeltje kleurstofachtig materiaal uit, de deeltjes zijn zo klein dat ze de longen kunnen binnendringen en diverse gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken van ademhalingsmoeilijkheden tot meer chronische aandoeningen.De testen zijn uitgevoerd in een kantoortuin en wijzen uit dat het niveau van de schadelijke deeltjes vervijfvoudigt gedurende kantoortijden. De onderzoekers wijzen het printergebruik aan als oorzaak. Het probleem verergert als er nieuwe cartridges worden gebruikt en wanneer grafieken en beelden grotere hoeveelheden kleurstof vereisen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen