Botox als behandeling voor incontinentie

0
208

In het Haga ziekenhuis in Den Haag wordenn patienten met incontinentieproblemen geholpen met een behandeling met botox, het zenuwgif dat vooral door vrouwen wordt gebruikt om rimpelvorming tegen te gaan. Maar het middel zou dus ook een ideale oplossing zijn voor mensen die problemen hebben om hun urine of ontlasting op te houden. Enkele maanden geleden al lieten Amerikaanse en Taiwanese wetenschappers van zich spreken met de stelling dat botox mannen met prostaatproblemen kan helpen. Het HagaZiekenhuis in Den Haag is een van de ziekenhuizen die een botoxbehandeling aanraadt voor mensen bij wie de traditionele middelen tegen incontinentie niet helpen.

AdvertisementDoor botoxinjecties in de plasspier verdwijnen de problemen bij zeker 80 procent van de gevallen. De patient krijgt het middel op dertig plaatsen in de blaasspier gespoten, waardoor die minder gevoelig wordt voor de prikkel om te plassen. De behandeling is tot zes maanden werkzaam.

Een woordvoerder van het HagaZiekenhuis, waar een poliklinische behandeling mogelijk is, zegt dat de patienten over het algemeen tevreden zijn over de behandeling omdat ze gespaard blijven van een volledige narcose of ruggenprik.

Na het inbrengen van de injecties kan de patient onmiddellijk naar huis.

Vorig artikelStatusrapport gevaarlijke cocaïne in Nederland
Volgend artikelNadere uitleg reclameregels in Geneesmiddelenwet
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.