Patientenstop dreigt voor wijkverpleging Drentse thuiszorg

0
201

Thuiszorgorganisaties in Drenthe dreigen nog deze maand een patiëntenstop in te voeren, omdat er geen geld meer is voor nieuwe cliënten voor verpleging en verzorging. De Drentse thuiszorginstellingen krijgen te weinig budget van het ministerie van volksgezondheid.
Deze zorg wordt geuit door patiëntenorganisatie Zorgbelang Drenthe, dat een rondgang heeft gemaakt langs de zes Drentse thuiszorgorganisaties. Woordvoerster Esther van Dalen van Thuiszorg Icare, de grootste thuiszorgorganisatie in Drenthe, herkent de zorgen. “Het budget is absoluut ontoereikend gezien de groeiende vraag naar zorg in Drenthe. Net als bijvoorbeeld een aannemer kunnen wij als thuiszorgbedrijf geen werk uitvoeren dat niet betaald wordt. Dat bedrijfsrisico is te groot.” Volgens Van Dalen heeft Icare nog geen patiëntenstop, maar ze acht de kans groot dat er wel een beperking van de instroom van klanten wordt ingevoerd.

Vorig artikelBankroet dreigt voor limburgse thuiszorgorganisatie
Volgend artikelInspectie onderzoekt buikbrand
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.