Onderzoekers maken buigbare batterij

Array

Een batterij die eruitziet als een stukje papier, die kan worden gebogen of gevouwen, en die met een schaar in de juiste vorm kan worden geknipt, het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Toch zijn wetenschappers van het Rensselaer Poytechnic Institute (RPI) erin geslaagd om in hun onderzoekslaboratorium een dergelijke energiebron te maken. Linhardt legt uit dat deze energiebron in tegenstelling tot andere batterijen een geïntegreerd apparaat is, en geen combinatie van onderdelen. De batterij bestaat uit papier dat doordrenkt is met een elektrolyt en waarin verder hele miniscule koolstofbuisjes zijn ingebed. Het werkt als volgt: de koolstofbuisjes vormen de elektroden, het papier vormt de scheiding tussen de elektroden en het elektrolyt maakt het mogelijk dat er een stroom tussen de elektroden kan gaan lopen.



Of een en ander ook commercieel succesvol valt te produceren is overigens de
vraag. Volgens ingewijden is met name de productie van de benodigde
miniscule koolstofbuisjes erg kostbaar. Maar met name het feit dat het met
deze techniek mogelijk is om een hele flexibele en buigzame energiebron te
maken maakt dat er mogelijk wel degelijk interesse bestaat bij de industrie
om de techniek in de praktijk te brengen.

Voor geïnteresseerden is
hier
het complete verhaal van het Rensselaer Polytechnic Institute zelf te
lezen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen