Medtronic en Bayer Diabetes Care kondigen coalitie aan om bloedglucosemeter aan te bieden aan patiënten van Medtronic buiten de Verenigde Staten

Array

Nieuwe bloedglucosemeter biedt geavanceerde therapiemogelijkheden voor mensen met diabetes, te beginnen in Canada en Europa. Medtronic, Inc. (NYSE: MDT) en Bayer Diabetes Care, een afdeling van Bayer HealthCare LLC en lid van de Bayer Group (NYSE: BAY) kondigden vandaag een coalitie aan om een nieuwe bloedglucosemeter te verdelen en te verkopen voor patiënten van Medtronic buiten de Verenigde Staten, te beginnen in Canada en Europa. De nieuwe meter op basis van het Contour(R)-meterplatform van Bayer, zal de testresultaten van bloedglucose draadloos en rechtstreeks doorsturen naar insulinepompen van MiniMed Paradigm(R) en ‘REAL-Time continuous glucose monitoring’-systemen (CGM) van Guardian(R). Draadloze communicatie maakt gegevensinvoer gemakkelijker en handiger voor patiënten.
Als deel van de overeenkomst verwerft Bayer Diabetes Care exclusieve eigendomsrechten op het draadloze communicatieprotocol van Medtronic in bepaalde markten buiten de Verenigde Staten. De nieuwe meter wordt aanvankelijk ingevoerd in Canada en Duitsland, gevolgd door een fase één- invoering in Europa en in andere landen zoals overeengekomen door de bedrijven. Details over de financiële voorwaarden van de overeenkomst worden niet gemeld.



“De sterke aanwezigheid van Bayer in belangrijke wereldwijde markten zoals Canada, Europa, Latijns-Amerika en Azië, biedt Medtronic de mogelijkheid om meer patiënten met diabetes te bereiken met hun geavanceerde technologie,” zei Sandra Peterson, president van Bayer Diabetes Care. “Deze coalitie steunt ook onze verbintenis om klanten van Medtronic te helpen een
goede gezondheid te behouden door regelmatig hun glucose te testen.” “Het aanbod van deze nieuwe meter met onze insulinepompen en ‘real-time continuous glucose monitoring’-systemen zal de leefbaarheid en het gebruiksgemak van vele patiënten verbeteren,” zei Chris O’Connell, president van de Diabetesafdeling bij Medtronic. “Met onze nieuwe wereldwijde coalitie kunnen we de klanten van Medtronic die streven naar de best mogelijke diabetesbehandeling betrouwbare en hedendaagse oplossingen bieden.”
Momenteel verkoopt Medtronic de MiniMed Paradigm(R) REAL-Time insulinepomp en het ‘Continuous Glucose Monitoring’-systeem – de eerste insulinepomp met rechtstreekse doorlopende glucosecontrole. Samen met Carelink(TM) Therapy Management Software en draadloze glucosemeter- communicatie, biedt Medtronic patiënten een geïntegreerde oplossing om diabetes te behandelen.

De diabetesafdeling van Medtronic (www.googlediabetes.com en www.google-diabetes.co.uk) is toonaangevend op het gebied van diabetesbehandeling. Sommige producten van het bedrijf zijn insulinepompbehandeling, doorlopende glucosecontrolesystemen, verwante wegwerpartikelen en software voor diabetesbehandeling.

Medtronic, Inc. (www.google.com), met haar hoofdkantoor in Minneapolis, is een wereldwijd leider in medische technologie, pijnbestrijding, genezing en levensverlenging voor miljoenen mensen over de hele wereld.

Bayer HealthCare Diabetes Care (www.bayerdiabetes.com) steunt klanten in 100 landen. Sinds de invoer van CLINITEST(R) reagenstabletten in 1941, is Bayer toonaangevend in het vernieuwen van producten voor diabetesbehandeling. Het bedrijf veranderde de aanblik van diabeteszorg in 1969 met de invoer van de eerste draagbare bloedglucosemeter en teststroken. Bayer HealthCare vernieuwde de diabetesbehandeling nog meer toen ze als eerste bedrijf een
reeks controleapparaten voor bloedglucose invoerde met No Coding(TM)-technologie. De systemen BREEZE(R)2 en CONTOUR(R) voor bloedglucosecontrole bieden patiënten met diabetes een ongeëvenaarde selectie aan systemen voor diabetesbehandeling. Het toekennen van de ‘Ease-of-Use Commendation’ (aanbeveling wegens gebruiksgemak) aan de BREEZE-meter door zowel de Arthritis Foundation in de Verenigde Staten als de Arthritis Society in Canada, betekende de eerste erkenning voor een bloedglucosemeter als gemakkelijk in het gebruik voor patiënten met artritis.
In juli 2006 verwierf Bayer Diabetes Care Metrika Inc., maker en fabrikant van A1CNow+, een systeem voor diabetescontrole op basis van een meter voor het meten van HbA1c (geglycosyleerde hemoglobine), een belangrijke indicator van bloedsuikercontrole op lange termijn. Het wereldwijde hoofdkantoor van Bayer HealthCare, Diabetes Care bevindt zich in Tarrytown, New York, in de Verenigde Staten en maakt deel uit van Bayer HealthCare LLC,
lid van de wereldwijde Bayer Healthcare Group.

Bayer HealthCare, een dochteronderneming van Bayer AG, is een globaal toonaangevend vernieuwend bedrijf in de sector voor gezondheidszorg en medische producten en bevindt zich in Leverkusen, Duitsland. Het bedrijf combineert de wereldwijde activiteiten van de afdelingen Animal Health, Consumer Care, Diabetes Care en Pharmaceuticals. De farmaceutische afdeling
draagt de naam Bayer Schering Pharma AG. Het doel van Bayer HealthCare is om producten te ontdekken en te produceren die de gezondheid van mens en dier wereldwijd verbeteren.

Website: http://www.googlediabetes.com
http://www.google-diabetes.co.uk
http://www.google.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen