ZonMW-Congres Klant in Zorgland II

Array

‘De klant centraal’ is de basisgedachte van vraagsturing. Maar betekent dit dat de patiënt het helemaal voor het zeggen moet hebben? En kan iedereen die belangrijke rol wel aan? U bent van harte welkom om hierover mee te denken tijdens het congres Klant in Zorgland II, op 10 oktober 2007 in de Reehorst in Ede. ZonMw heeft de afgelopen vijf jaar met het programma Kiezen in Zorg een bijdrage geleverd aan transparante, op de behoefte van de patiënt ingerichte zorg en toerusting van de kiezende zorggebruiker. Het programma ging vijf jaar geleden van start met het eerste congres Klant in Zorgland. De omschakeling van aanbodgerichte zorg naar vraaggestuurde zorg heeft veel teweeg gebracht in ons land. Consumenten hebben kennisgemaakt met de mogelijkheid om actief te kiezen. Maar is de tevredenheid over de zorg ook groter? Weet de klant inmiddels goed de weg in zorgland? Heeft de patiënt meer inspraak gekregen in het zorgproces? Is het zorgtraject leidend of maakt men al eerder een ‘eigen’ keuze? Waar staan we met de ontwikkeling van keuzeinformatie en wat is de rol van de CQ-index?



Tijdens dit congres wordt gepresenteerd wat er in deze jaren allemaal is bereikt en wordt vooral ook besproken wat er nog moet gebeuren. Aan de hand van verschillende informatieve presentaties en specifieke deelsessies kunt u zich deze dag verdiepen in de vele aspecten van het thema Vraagsturing. Bovendien is er ruime gelegenheid om met anderen hierover van gedachten te wisselen. Hier vindt u meer informatie en kunt u zich direct inschrijven of het programmaboekje opvragen. Hopelijk tot ziens op 10 oktober!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen