Tarieven huisartsen blijven gelijk

Array

Huisartsen, zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn het eens geworden over de financiering van de huisartsenzorg voor volgend jaar. De tarieven voor huisartsen blijven gelijk. En dat is een meevaller voor de huisarts. En ik denk ook een terechte meevaller. In 2006, en waarschijnlijk ook in 2007, hebben huisartsen meer gedeclareerd dan iedereen had verwacht. Zorgverzekeraars hebben hierdoor veel meer uitgegeven aan huisartsenzorg dan gepland. De tarieven wijzigen dus niet, dat hebben de drie partijen dinsdag bekendgemaakt. Een nieuwe overeenkomst was nodig, omdat aan het eind van dit jaar de afspraken uit het zogeheten Vogelaar-akkoord van 2005 aflopen. Na een lange periode van conflicten en actievoerende huisartsen spraken de partijen toen af dat de artsen 52 euro per ingeschreven patiënt krijgen en 9 euro per consult. Wel zal de opbouw van de uitgaven verbeterd moeten worden. Het huidige systeem is namelijk te ingewikkeld. Hierdoor werkt het declaratiesysteem tussen huisartsen en verzekeraars nog niet goed.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Tarieven huisartsen blijven gelijk"

  1. Naast het feit dat de tarieven niet veranderen (het kan verkeren: we zijn nu al dolblij dat we niet gekort worden!) is zeer vermeldenswaardig dat in dezelfde overeenkomst tussen LHV,VWS en ZN is vastgelegd dat het systeem van inschrijving op naam van de huisarts per 01.01.2008 (weer) wordt ingevoerd. De verzekeraars geven daar de aanzet toe. Dit levert een aanzienlijke besparing van administratie-tijd op en deze besparing aan uitgegeven tijd “compenseert” wel enigszins het niet verhogen van de tarieven!

Comments are closed.

Recente artikelen