Isala klinieken openen eerste zorg-BV Dermatologisch centrum Isala

Array

Allergieën, storende vaatafwijkingen, ongewenste haargroei, open been, spataderen of
geslachtsziekten. Voortaan kunnen patiënten met dergelijke klachten terecht in het nieuwe
Dermatologisch centrum Isala aan de Dr. Spanjaardweg te Zwolle. De officiële opening vindt
plaats op 18 september a.s.
Met de opening van het Dermatologisch centrum Isala speelt het ziekenhuis in op de marktwerking in de zorg. De afdeling Dermatologie is in 2006 omgevormd tot een zelfstandige eenheid. De specialisten krijgen daardoor meer directe invloed en zeggenschap over het zorgpakket en de bedrijfsvoering. Deze gedeelde verantwoordelijkheid voor een inhoudelijk specialisme bevordert de slagvaardigheid en de betrokkenheid bij het ziekenhuis. De Isala klinieken willen hiermee ondernemerschap faciliteren en een ondernemende visie stimuleren.
De eerste resultaten van ondernemerschap zijn inmiddels een feit. Er zijn in het Dermatologisch
centrum Isala moderne behandelingswijzen en technieken ingevoerd. Zo kunnen voor de behandeling van spataderen, waarbij samenwerking bestaat met de vaatchirurgen van de Isala klinieken, alle voorkomende behandelingen worden uitgevoerd inclusief endovasculaire lasertherapie. De nieuwe constructie heeft ook geresulteerd in een dagbehandelingsafdeling voor patiënten met chronische en ernstige huidaandoeningen. Deze patiënten volgen meerdere keren per week gedurende gemiddeld tien weken behandelingen als bad-, zalf- en lichttherapie. Dit zijn intensieve behandelingen die voorheen niet binnen één centrum in deze regio konden worden geboden. De dagbehandeling straalt in het nieuwe pand vooral rust en ontspanning uit voor mensen die soms door hun aandoening in een sociaal isolement zijn geraakt. Cosmetische behandelingen, zoals het corrigeren van rimpels en plooitjes of het corrigeren van verouderde huid, zijn ook een optie.In vrijwel alle gevallen heeft de huisarts, verpleegarts of een andere verwijzer de patiënt doorverwezen naar het Dermatologisch centrum Isala. Voorafgaand aan de start van het centrum heeft een uitgebreide inventarisatieronde plaatsgevonden naar de wensen en behoeften onder huisartsen. Een goede samenwerking met de verwijzer heeft al geresulteerd in een aanzienlijke verkorting van de wachtlijst; van 6 weken naar 1½ week. Voor patiënten met dergelijke huidaandoeningen is het namelijk prettig snel geholpen te worden. De korte lijnen met de huisartsen leiden ook tot snelle informatie-uitwisseling over het welzijn van de patiënt. Omdat het dermatologisch centrum onderdeel is van de Isala klinieken, kan er nauw samengewerkt worden met andere specialismen binnen het
ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen