Praktijkvoorbeelden verzorgenden getuigen van passie en initiatief

3 finalisten voor V&VN Zorgaward 2007 bekend
Praktijkvoorbeelden verzorgenden getuigen van passie en initiatief

De jury van de V&VN Zorgaward heeft de drie praktijkvoorbeelden geselecteerd die in aanmerking komen voor de V&VN Zorgaward 2007. Deze drie voorbeelden, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden, scoren het hoogst op het nut voor de cliënt én de toepasbaarheid door andere verzorgenden. De jury is onder de indruk van de passie en het initiatief van de verzorgenden.

De drie voorbeelden worden op 11 oktober gepresenteerd door de verzorgenden zelf, op de slotdag van de jaarlijkse Tour van de Verzorging. Een vakjury en het publiek beslissen dan wie de winnaar wordt van de V&VN Zorgaward 2007. De winnaar krijgt behalve de erkenning door vakgenoten een kunstwerk en E 1000,- voor besteding door het team.De drie beste praktijkvoorbeelden
Vakantie zonder koffer, van Corry Olsthoorn en Yvonne Schuurmans, Huize Sint Petrus in Berkel en Rodenrijs, onderdeel van Stichting Zorg Compas
Verzorgenden creëren jaarlijks in de eigen instelling voor de bewoners de mogelijkheid om een week met vakantie te gaan. De bewoners zijn zo uit hun dagelijkse routine en beleven zo jaarlijks een periode van rust. Voorafgaand een periode van voorpret en achteraf een periode van herinneringen ophalen. Hier wordt op een mooie wijze vorm gegeven aan kwaliteit van leven van de oudere mens, en de betrokkenheid van de verzorgenden bij de bewoners is toegenomen.

High Tea, van Sonja Zwemmer,’t Hamersveld in Leusden, onderdeel van de Zorggroep Laak & Eemhoven.
Onder het genot van lekker eten en drinken, in een omgeving die herinneringen oproept aan vroeger tijden, praten verzorgenden met bewoners in een veilige en saamhorige sfeer over het reilen en zeilen van de afdeling. Het effect is dat bewoners betrokken zijn bij besluiten in het verzorgingshuis en als normale gesprekpartners betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken. Dit maakt de bewoners meer open over hun wensen en vragen.

Palliatieve zorg door verzorgenden, van Diana Kooiman en Louise Flanderhijn, het Regionaal Expertise Centrum, onderdeel van Vierstroomzorgring in Zoetermeer.
De verzorgenden bieden de patiënt en familie steun en troost in de laatste levensfase. Palliatieve zorg is geïntegreerd op deze somatische afdeling. Door de palliatieve zorg te bieden op een somatische afdeling van een verzorgingshuis, kan de stervende bewoner zoveel als mogelijk en als gewenst meedoen met de dagelijkse activiteiten van de afdeling. De effecten van deze werkwijze zijn opvallend.

Aanmelden voor slotdag Tour van de Verzorging
Aanmelden voor de slotdag is nog mogelijk. Laat je inspireren, spijker je vakkennis bij, ontmoet collega’s en swing met Hind. En beslis mee wie de V&VN Zorgaward 2007 moet krijgen! De kosten zijn vanaf E 10,- per persoon.
Meer informatie over de Tour en inschrijfmogelijkheden is te vinden op www.venvn.nl/tourvandeverzorging.
Links:
http://www.venvn.nl/tourvandeverzorging

Rob

Recente artikelen