Vandaag is eerste Anticonceptiedag

Array

De campagne ‘Your life’ start vandaag met de eerste ‘Wereld Anticonceptiedag’. De campagne is gericht op bewustwording bij mannen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd over het belang van anticonceptie. Er worden voorlichtingssessies georganiseerd in scholen, er staan benefietconcerten op het programma en in het uitgaanscircuit wordt er promotie gevoerd.

Wereldwijd zal kennis van anticonceptie en een boodschap over het belang van bewuste beslissingen verspreid worden. In 2007 zal met name geprobeerd worden om de jongvolwassenen te bereiken. Deze keuze is gemaakt op basis van een rapport waaruit blijkt dat veel jonge moeders zelf nog kind zijn. Daarnaast gebruikt één op de vijf jongeren tussen de 15 en 24 jaar geen anticonceptie en meer dan een kwart van hen gebruikt bij de eerste geslachtsgemeenschap geen voorbehoedsmiddel.

Rob

Recente artikelen